kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

28.04.2009
Küba ile resmi ilişki hazırlığı
ABD Başkanı Barack Obama seyahat ve para transferleri kısıtlamalarını kaldırdığı Küba ile şimdi de görüşmelere başlamayı hedefliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Kübalı diplomatlarla resmi olmayan ilişkileri başlatmak için çalıştığı öne sürüldü. Amerikan basınında yer alan haberlerde iki ülke yetkililerinin üst seviyede görüşmelere başlamadan önce uygun zemini hazırlamak için bir araya gelecekleri yazıldı.

Sosyalist lider ikinci kez kazandı
Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'da devlet başkanlığı seçimlerinde zafer iktidardaki sosyalist lider Rafael Correa'nın oldu. İlk resmi sonuçlara göre 46 yaşındaki Correa oyların yüzde 50'sini, en yakın rakibi eski devlet başkanı Gutierrez ise yüzde 28'ini aldı. Adayların kazanması için ya oyların yüzde 50'si ile artı bir oy ya da oyların en az yüzde 40'ı ve en yakın rakibiyle arasında 10 puan fark kaydetmesi gerekiyor.

Cinnet getiren polis ölüm saçtı
Rusya'nın başkenti Moskova'da cinnet getiren polis müdürü üç kişiyi öldürdü. Önceki gün işten çıktıktan sonra evine taksiyle gitmekte olan polis şefi Denis Yevskyokov, önce tartıştığı taksi şoförünü tabancasını çekip vurdu. Sonra da yakındaki bir süpermarkete girdi ve önüne gelene kurşun yağdırdı. Kasiyer bir genç kızla bir müşteri öldü. Altı kişi de yaralandı. Polisin ailevi geçimsizlik nedeniyle cinnet geçirdiği belirtildi.

Büyükannesiyle gurur duyuyor
Prens Charles'ın büyükannesi Prenses Alice Greece'in ikinci dünya savaşı sırasında 200 bin Yahudi'yi Nazilerden kurtarması film oldu. Başrolünü George Clooney'nin oynadığı film, "The Rescuers: Heroes of the Holocaust/Kurtarıcılar: Holokost'un Kahramanları" adıyla çekiliyor. Filmi çok dikkat çekici bulan Prens Charles, "Aile üyelerimden birinin doğru bir şey yapmasından gurur duyuyorum" diye konuştu.

Suriye ile tatbikat İsrail'i rahatsız etti
İsrail, stratejik müttefik olarak gördüğü Türkiye'nin ezeli düşmanı Suriye ile ortak askeri tatbikat yapmasından rahatsız. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, pazartesi günü yaptığı açıklamada Ankara'nın bu hafta içinde Suriye ile kara sınırında ilk kez bir askeri tatbikat yapacağını açıkladığını anımsatarak, "Bu kesinlikle çok endişe verici bir gelişme" dedi. Ve bu sorunu aşacaklarını vurguladı.