kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘İNSAN HAYATI PARA ETMİYOR’ Şimdi 9 yaşına gelen kızıyla bir başına kalan talihsiz kadının eşi Ahmet Yamanoğlu, karara isyan etti. Yamanoğlu, "İnsan hayatı para etmiyor" diye konuştu.

Doktorları zamanaşımı kurtardı, kendisi 'ölüm uykusu'ndan kalkamadı

Neslihan KESKİN /SABAH
28.04.2009
Sezaryen ameliyatta bitkisel hayata giren Nebahat Yamanoğlu 9 yıldır süren davanın düşmesinden 2 ay sonra hayatını kaybetti..
İstanbul'da bebeğini dünyaya getirmek için alındığı sezaryen ameliyatında bitkisel hayata giren Nebahat Yamanoğlu'nun 9 yıldır yargılanan doktorlarını zamanaşımı kurtardı. Bebek malzemeleri imalatçısı Ahmet Yamanoğlu ve Nebahat Yamanoğlu çiftinin mutlulukları bir bebeklerinin olacağını öğrendiklerinde daha da arttı. En büyük isteği bir kız annesi olmak isteyen genç kadın, hamilelik sürecini de doktor kontrolünde sürdürmek istedi. Kızı olacağını öğrendiğinde de hayali gerçek olacağı için mutluluktan deliye döndü.

20 AY HAPİS İSTENDİ
Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiren Nebahat Yamanoğlu'na doktoru sezaryen ameliyatı olmasını tavsiye etti. Genç çift başta normal doğum istese de doktorun önerisini dinledi. Ancak ameliyathanede fazla narkoz verilince yumduğu gözlerini bir daha açmadı. Bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya getirilirken, 36 yaşındaki genç kadın bitkisel hayata girdi. Bebeğiyle baş başa kalan ve eşinin her türlü bakımını yapan Ahmet Yamanoğlu Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na doktorlardan şikâyetçi oldu. 'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralamaya neden olmak" suçundan 3 doktor hakkında 3 aydan 20 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YARGITAY 'ZAMANAŞIMI' DEDİ
Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda doktorların kusurlu olmadığı bildirildi. Mahkeme rapor doğrultusunda davayı reddetti. Acılı eş Yamanoğlu itiraz etti. Dosya Yargıtay'a gönderildi. Tam 2 yıl dosya üzerinde inceleme yapan Yargıtay, 'dava zamanaşımına uğramıştır' diyerek davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi. Tüm olup bitenden habersiz yıllardır yatağında 'ölüm uykusu'nda olan genç kadın ise karardan 2 ay sonra yaşama veda etti.