kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Evlenecek çiftlere "sahte altın" uyarısı

AA
Giriş Saati : 28.04.2009 10:51
Güncelleme : 28.04.2009 18:00
Yeni Haber
Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, ''Merdiven altında, dışı altın kaplama ürünlerin, içi mum veya macunla doldurularak piyasaya sürülebildiğini'' belirterek, vatandaşların altın alırken dikkatli olmalarını istedi...
Özboyacı, sektörün mayıs ayında düğün sezonu olması nedeniyle hareketlenmeye başladığını, bu canlılığın temmuz, ağustos ve eylül aylarına kadar sürdüğünü belirtti.

Bu ayların sektörün adeta ''harman ayları'' olduğunu ifade eden Özboyacı, ''Küresel kriz her sektörü olduğu gibi altın sektörünü de olumsuz etkiledi. İşlerimiz azaldı. Henüz fazla bir hareketlilik yok ama bu sezonun iyi geçmesini ümit ediyoruz'' dedi.

Özboyacı, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların vatandaşların altına olan ilgisini azalttığını vurgulayarak, fiyatlardaki iniş çıkışlar nedeniyle müşterilerin piyasanın dengeye oturması için beklemeye çekildiğini, fiyatların istikrara kavuşması ile sektörün tekrar canlanacağına inandığını bildirdi.

ALTININ İÇİ MUMLA DOLDURULUYOR

Düğün hazırlığı yapan evlenecek çiftlerin bu dönemlerde altın almaya başladığına değinen Özboyacı, şunları kaydetti:

''Merdiven altında, dışı altın kaplama olan ürünlerin, içi mum veya macunla doldurularak piyasaya sürülebiliyor. Bu tür kanun dışı üretimler olabiliyor. İstanbul Kuyumcular Odası'nın yaptığı bir piyasa araştırmasında bu tür ürünlere rastlandığını öğrendik. Bu nedenle vatandaşlarımız altın alırken dikkatli olmalı. Özellikle düğün hazırlığı yapan, evlenecek çiftler, altın alırken garanti belgesi olan ve markalı ürünleri tercih etmeli. Çünkü markalı ürünlerin tümü denetimlerden geçtiği için güvenilir oluyor.''

Özboyacı, Konya'daki tüm altın atölyelerinin belirli aralıklarla denetlendiğini belirterek, bugüne kadar vatandaşların mağdur olacağı, kanun dışı hiçbir üretimle karşılaşmadıklarını bildirdi.