kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
25.04.2009
Ebru'nun pazar menemeni
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika
Domatesleri rendeleyin. Yeşilbiberleri küçük küçük doğrayın. Tavaya yağı koyup, biberleri biraz kavurun. Rendelediğiniz domatesleri de koyup, biraz pişirin. İçine tuz ekin. Yumurtaları ayrı bir kapta az tuz ilave ederek çırpın ve domateslerin üzerine dökerek karıştırın. Beyaz peyniri küp küp doğradıktan sonra menemenin içine katarak, hafifçe karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra taze karabiber ya da acı seviyorsanız biraz pul biber ilave edip, afiyetle yiyin.
MALZEMELER
*
4 adet domates
* Tuz
* 5 adet çarliston biber
* 4 adet yumurta
* Taze karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 150 gram beyaz peynir

Ballı muz püresi
(2 kişilik) Hazırlama süresi: 5 dakika
Muzları doğrayın, elmanın kabuğunu soyup, doğrayın. İçine yarım portakalın suyunu sıkıp, mikserden geçirin. Balı da bu karışıma katıp, bekletmeden servis yapın. Çocuklar için lezzetli ve besin değeri oldukça yüksek olan bu meyve alternatifi sizin de hoşunuza gidecektir.
MALZEMELER
*
2 adet muz
* 1adet golden elman
* 2 tatlı kaşığı süzme bal
* Yarım portakal suyu

Tavuklu üzümlü pilav
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Tencereye yağları koyup, pirinci hafif kavurun. Üzerine tavuk suyunu döküp, tuz ve daha önceden ıslatmış olduğunuz kuru üzümü ilave edin. Pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta tavuk butlarını haşlayın ve didikleyip bir tabağa alın. Pilava tarçın ve didiklenmiş tavuk etini de ilave edip demlendirin. Karabiberle tatlandırıp, servis yapın.
MALZEMELER
*
1 su bardağı kokulu yasmine pirinci
* Karabiber
* 1.5 su bardağı tavuk suyu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağın
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı kuru üzümn
* 2 haşlanmış tavuk budu
* Tuz
* 1 tatlı kaşığı tarçın