kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
55 kişilik kadronun rol aldığı gösteride Emre Altuğ ve Demet Tuncer başlıca rollerde

Bu gösteri için tüm paramı harcadım!

Öner ÖNGÜN/MAGAZİN
24.04.2009
Dünyaca ünlü Avenue Q müzikalini Türkiye'ye getiren Volkan Severcan: Bu zamana kadar biriktirdiğim her şeyi bu gösteri için harcadım. Henüz para kazanmadık ama inanılmaz iyi gidiyor..
Son bir aydır izleyiciyle buluşan dünyaca ünlü Avenue Q gösterisinin beyni Volkan Severcan, kuklaların kol gezdiği bu yeni projeyi tanıttı. İlk kez 2003 yılında Amerika'da sergilenmeye başlanan oyunun Türkçe versiyonunda Emre Altuğ, Demet Tuncer gibi ünlü isimler rol alıyor. Bugün saat 15.00'te Profilo Gösteri Merkezi'nde izlenebilecek oyunu, Severcan şöyle anlatıyor:

* Bu gösterinin oyuncu kadrosunu nasıl kurdunuz?
Ekibi oluştururken hem oyunculuk hem de müzikal yeteneği olan birilerini bulmamız gerekiyordu. Ve hiç zorlanmadık çünkü ilk aklımıza gelen isimler Emre Altuğ ve Demet Tuncer'di. Onlar da bu projeye hiç düşünmeden 'varız' cevabını verdiler.

* Gösterinin finansmanını nasıl sağladınız?
Bu müzikalin finansmanı tamamen bana ait. Sadece başrol oyuncularımızdan Emre Altuğ yardımcı prodüktör olarak bize destek oluyor. Yani hem oyunculuk hem de yardımcı prodüktörlük yapıyor. Bana gelince ben de bu zamana kadar biriktirdiğim her şeyi bu gösteri için harcadım.

KALİTELİ İŞ LAZIM!
* Gösteri ne kadar sürecek?
'Avenue Q' pazar günü (bugün) Profilo Kültür Merkezi'nde, 1 Mayıs'ta da Bostancı Gösteri Merkezi'nde olacak. Daha sonra turne programımız var. Yaz boyunca Antalya, İzmir ve Bodrum gibi yazlık beldelerde gösteriler yapacağız.

* Peki kriz ortamı sizi etkiledi mi?
Normalde bu tarz gösterilerin hayat bulması için sponsorların devreye girmesi gerekiyor. Kriz ortamı bizi bu noktada etkiliyor. Eğer bizi ve bizim gibi projeleri desteklemezseniz; Türk halkı ölene kadar 'Yemekteyiz' gibi programları seyretmek zorunda kalacak. Türkiye'de kaliteli bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bunu yapabilmemiz için de destek görmemiz gerekiyor.

* 'Yemekteyiz' programını kalitesiz mi buluyorsunuz"
Ona kalitesiz bulmak demeyelim de; mesela ben televizyon sahibi olsam, bana bu tarz bir program ile gelen insanı bir daha kapıdan içeriye bile sokmam. Fakat şöyle de bir şey var ki; "Neden böyle programlar yapıyorsunuz?" da diyemem ve bu tarz programlar ile prim kazananları da ayakta alkışlar ve tebrik ederim.
Haberin fotoğrafları