kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir'de taksici cinayeti

AA
Giriş Saati : 19.04.2009 10:57
Güncelleme : 19.04.2009 22:15
Yeni Haber
İzmir'in Buca ilçesinde ticari taksisine müşteri olarak aldığı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerle tartışan taksici Mustafa Serinkul (54), silahla vurularak öldürüldü.

Taksi şoförünün 226 TL'lik hesap yüzünden müşterisi ile tartıştığı öne sürülürken, olayın failleri kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 21.30 sıralarında Akıncılar'daki Karabağlar Sanayi Sitesi, 628 Sokak içerisinde meydana geldi. Uzun süredir Şaban Yavuz'a ait 35 T 5971 plakalı taksi ile Orcaner Taksi Durağı'na bağlı olarak çalışan Mustafa Serinkul, kimliği belirsiz kişi ya da kişileri müşteri olarak aracına aldı.

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Beldesi'ne gittiği öne sürülen taksici Serinkul, dönüşte taksi durağına telsizle bilgi vererek Gümüldür'den döndüğünü belirtti. Bir süre sonra çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine 628 Sokak içerisinde bir taksicinin elinde bıçakla yerde hareketsiz olarak yattığı belirtildi.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri yerde hareketsiz olarak yatan kişinin taksici Mustafa Serinkul olduğunu tespit etti. Silahla sağ göğsünden tek kurşunla vurulan Serinkul'un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, evli ve 2 çocuk sahibi olan Serinkul'un üzerinden parasının ve cep telefonunun alınmadığı öğrenildi.

İlk belirlemelere göre taksicinin gasp amaçlı öldürülmediği öne sürülürken, parayı ödemeden kaçmak isteyen şüpheliler ile taksici Serinkul arasında 226 TL'lik taksimetre ücreti yüzünden tartışma yaşandığı, ardından da zanlıların kendilerine bıçak çeken taksiciyi silahla vurup kaçmış olabilecekleri iddia edildi.

Cinayetin ardından olay yerine gelen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, olayla ilgili polis ekiplerinden bilgi aldı. Cinayetle ilgili henüz bilgilerin netleşmediğini belirten Anık, "Taksici arkadaşımızın üstünden parası ve cep telefonu alınmamış. Muhtemelen ücret konusunda tartışmışlar" dedi.

4 yıldır taksicilik yapan Tamer Yılmaz (28) ise bu tür olaylarla sık sık karşılaştıklarını öne sürerek, "Geceleri sarhoşu da, psikopatı da taksimize biniyor. Herhangi bir can güvenliğimiz yok. Binen kişi ücreti vermeden kaçmaya çalışırsa yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bugün olmasa da belki başka bir gün aynı ya da benzer bir olay bizim başımıza da gelebilir. O yüzden yetkililerden bu tür konulara karşı duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.