kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Evlere şenlik' araştırmalar

18.04.2009
Tüm dünyada bilim adamları insan sağlığı ve çevreyle ilgili hayati önem taşıyan araştırmalar yaparken, bazı "ilginç" araştırmalar var ki, "E bundan bana ne" diye düşünmeden edemiyor insan... İşte RP-online internet sitesinde yer alan araştırmalardan birkaç örnek:

* PANDALARIN CİNSEL İSTEKSİZLİĞİ: Dünyanın dört bir yanında çoğu insan benzer sorunlarla uğraşırken, bilim adamları, pandaların cinsel isteksizliğinin sebebini bulabilme umuduyla, bu hayvanların gen haritasını çıkardı.

* MUTLU FARELER: Arjantin'deki Quilmes Üniversitesinden Diego A. Golombek, Viagra'nın farelerde "jetlag"ın etkilerini azalttığını buldu.

* TEZEKTEN VANİLYAYA: Japon bilim adamı Mayu Yamamoto, geliştirdiği yöntemle tezekten vanilya esansı çıkarmayı başardı.

* ÇARŞAFLAR NEDEN KIRIŞIR: Dünyanın en önemli üniversitelerinden Harvard ve Santiago de Chile'den bilim adamları, 'herkesin merak ettiği', çarşafların neden kırıştığı sorusuna yanıt aradı.

* FİLLER KAMYON SESİ ÇIKARABİLİYOR: 'Otomotiv sektörüne katkıda bulunması beklenen' uzmanlar, fillerin kamyon sesi çıkarabildiğini tespit etti.

* MAYMUN SADECE 'İÇİCİ': ABD'li bilim adamları, maymunların uyuşturucu bağımlılığını araştırdı ve 'bunalımlı' maymunların, sosyal ilişkileri iyi olan türdeşlerine göre kokaine daha çabuk alıştığını buldu.

* HOVARDA KARINCA UZUN YAŞAR: Bilim adamları, cinselliği doya doya yaşayan kraliçe karıncaların ömrünün yüzde 50 uzadığını tespit etti. AA