kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Şişman' diye dalga geçtiler şimdi manken

Mesut ALTUN
18.04.2009
Hiperaktivite ilacının yan etkisinden 130 kiloya ulaşan 18 yaşındaki Yiğitcan, ilaçları kesip düzenli spor ve diyetle 6 ayda 45 kilo verdi..
Yiğitcan Tosun henüz 18 yaşında, 1.98 boyunda ve yakışıklı bir genç. O, bundan sadece 6 ay önce arkadaşlarının 'şişko dev' diye dalga geçtiği, kiloları yüzünden sosyal ortamlardan uzak duran, kendi ifadesiyle 'görünümünden nefret eden' biriydi. 'Hiperaktivite' ve 'dikkat bozukluğu' sebebiyle, kullandığı ilaçlar yüzünden, birkaç yıl içinde tam 130 kiloya ulaşan Yiğitcan, düzenli spor ve diyet yaparak kısa sürede 45 kilo birden verdi. Kısa süre önce başvurduğu mankenlik ajansına kabul edilen Yiğitcan, şimdi boyu ve fiziğiyle model arayanların gözdesi oldu.
İstanbul Ortaköy'de oturan psikolog Esra Akpınarlı'nın ayrıldığı eşinden olan oğlu Yiğitcan'ın kilo sorunu 7 yaşında kendisine 'hiperaktivite' ve 'dikkat bozukluğu' teşhisi konmasıyla başladı. Doktorlar Yiğitcan'a uzun seneler sürecek olan bir ilaç tedavisi yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine ilaç tedavisine başlanan Yiğitcan, ergenlik dönemine geldiğinde ilaçları değiştirildi. 15 yaşına giren Yiğitcan, kullandığı ilaçlardan birinin 'aşırı iştah' yan etkisi nedeniyle hızla kilo almaya başladı. Ailesi bunu fark etti, ancak Yiğitcan'ın sağlığı ve okul başarısı için ilaçlarını kullanmaya devam etmesi gerekiyordu. Daha çok fast-food yiyeceklerle beslenmeye başlayan Yiğitcan'ın yemek yeme alışkanlığına ailesi engel olamıyordu. Yiğitcan, 17 yaşına geldiğinde tam 130 kiloya ulaştı. Özel bir turizm meslek lisesinde öğrenim gören Yiğitcan, sosyal çevresinde görünümüyle bir 'dev', arkadaşları tarafından da dışlanan biri haline gelmişti. Ailesi Yiğitcan'ın zayıflaması için birçok diyetisyene götürdü ve spor okuluna yazdırdı. Ancak hiçbiri Yiğitcan'ın kilo sorununa çare olmadı.

6 AYDA 45 KİLO VERDİ
'Hiperaktivite' ve 'Dikkat bozukluğu' teşhisiyle verilen ilaçları kullanmaya devam eden Yiğitcan'ın psikiyatristi, bundan bir yıl önce artık bu ilaçları kullanmasına gerek kalmadığını söyledi. O günden sonra Yiğitcan mucizevi bir değişim içine girdi. Zayıflamak için kendine söz veren Yiğitcan, sıkı bir diyet ve spor programına başladı. Sabahları sadece az sayıda zeytin, mevsimine göre karpuz veya mandalina, akşamları ise sadece meyve yiyen Yiğitcan, evde saatlerce yürüyüş bandında yürüyor ve ağırlık çalışıyordu.
İlaçların etkisinin de ortadan kalkmasıyla aldığı kiloları hızla vermeye başlayan Yiğitcan, 6 ay içinde tam 45 kilo vererek 85 kiloya indi. Eski görünümünden oldukça uzak, yakışıklı bir genç haline gelen Yiğitcan, geçirdiği bu değişimin ardından model olmak için özel bir mankenlik ajansına başvurdu. Başvurusu kabul edilen Yiğitcan, şimdi model arayanların gözdesi oldu.
Haberin fotoğrafları