kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ergenekon asıl hedefinden saptırılmamalı"

ANKA
Giriş Saati : 19.04.2009 14:36
Güncelleme : 19.04.2009 15:54
Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon sürecinin asıl hedefinden ve doğrultusundan saptırılmamasının, herkesin ve başta hukuk uygulayıcılarının ana görevi olduğunu söyledi.

Bakan Günay, yargı konusu bir sürece müdahil olmayı doğru bulmadığı için şu ana kadar Ergenekon soruşturması kapsamında bir açıklama yapmadığını belirtti. Bugün gazetelerde yeralan "12 Mart benzetmesi" haberleri üzerine bir açıklama yapma gereği duyan Bakan Günay, "Kamuoyunda Ergenekon adıyla bilinen soruşturma ve yargılama, Türk siyasal tarihi içinde demokrasinin ve hukuk devletinin sağlıklı temellere oturması açısından son derece önemli bir hukuk sürecidir. Böyle önemli bir sürecin, asıl hedefinden ve doğrultusundan saptırılmaması, herkesin ve başta hukuk uygulayıcılarının ana görevidir" dedi.

Önceki yıllarda Susurluk adıyla bilinen soruşturma sürecinin, ülke de horlatılan kısır tartışmalar, laiklik ekseninde yaratılan kavgalar ve üretilen yapay korkularla mecrasından saptırılarak sonuçsuz kaldığını savunan Günay, şöyle dedi:

"Şimdi de, Ergenekon soruşturmasının asıl hedefinin, ülkemizde demokrasiye karşı kurulan tuzaklar, Türkiye'yi yeniden bir askeri müdahale ortamına sürüklemek için yapılan provokasyonlar, bu amaca yönelik terör eylemleri ve hatta cinayetler olduğu asla unutulmamalı; konuyu saptıracak, yapay tartışmalara meydan verecek girişim ve işlemlerden özenle sakınılmalıdır. Bu soruşturma, demokrasiyi korumak ekseninde ve hukuk devleti ilkelerine özenle bağlı kalarak sürdürüldüğü ve bu yolda aydınlatıcı sonuçlar alındığı ölçüde Cumhuriyet tarihimiz içinde özel ve önemli bir yer tutacak, böylelikle demokrasi ülkemizde süreklilik ve gerçeklik kazanmış olacaktır."