kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

8 bin kişiye iş imkanı

Giriş Saati : 19.04.2009 10:30
Güncelleme : 19.04.2009 14:40
Yeni Haber
Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım Grubu tarafından Adana'ya yaptırılan 80 milyon avro tutarındaki ''Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi''nin, 2 bin kişiye doğrudan, tedarikçilerle de yaklaşık 8 bin kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.

Rönesans Alışveriş Merkezleri Proje Müdürü Ahmet Sarı, merkez ilçe Yüreğir'de 145 bin metre kare alan üzerine yaptırmaya başladıkları alışveriş merkezinin temel kazısını tamamladıklarını söyledi.

Merkezin halen detay projelerinin çizimini yaptıklarını belirten Sarı, merkezdeki inşaat çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Sarı, merkezde, hipermarket, elektro market, yapı market, buz pateni pisti, bowling salonu, çocuk eğlence alanı, sinema, 170 mağaza, 22 fastfood, 12 lokanta ve cafe, 6 banka şubesi, süs havuzları, 2 bin 500 araçlık kapalı, 500 araçlık ta açık otoparkın bulunacağını belirtti.

Alışveriş merkezi içerisinde kablosuz internet hizmetinin yanı sıra bilgisayarla ücretsiz internet hizmeti sunulacağını da vurgulayan Sarı, ''Uzman eğitmenler gözetiminde bir çocuk oyun alanı, çocuk emzirme odası ve mescidin yer alacağı merkez, engellilere uygun kullanım alanlarıyla uluslararası standartlara sahip olacak'' dedi.

Sarı, merkez tamamlandığında 2 bin kişiye doğrudan, tedarikçilerle birlikte yaklaşık 8 bin kişiye istihdam sağlayacağını vurguladı.

Merkezin, kent halkı ve çevre illerden gelecek misafirlerin uğrak yeri olacağını ifade eden Sarı, geniş ürün yelpazesiyle giyimden gıdaya, bijuteriden elektroniğe kadar farklı sektörleri bir araya getireceğini, dünyaca ünlü markaları, ulusal ve uluslar arası mağazaları bünyecinde bulunduracağını söyledi.

YILDA 16 MİLYON ZİYARETÇİ

Sarı, merkezin imza günleri, tiyatro gösterileri ve konserler gibi bir çok yerel ve ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapacağını, ''Hafta içi ortalama 30 bin kişinin cumartesi ve pazar günleri de 80 bin kişinin ziyaret edeceği merkez, yılda 16 milyon kişiyi ağırlayacak'' dedi.

Sarı, toplam 80 milyon avroluk yatırımı 2009'da tamamlamayı planladıklarını ancak bazı nedenlerden dolayı açılış tarihinin 2010'a sarktığını ifade ederek, merkezi gelecek yılın son çeyreğinde tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.