kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vicdan azabı mı yoksa tesadüf mü?

Mustafa KAYA SABAH
18.04.2009
Pendik'te 20 gün önce intihar eden işadamı, üniversiteli Ece'nin Beyoğlu'nda başına düşen camın alüminyum işini yapan kişi çıktı..
İstanbul Kartal'da 20 gün önce otomobilinin içinde intihar eden 54 yaşındaki Kadir Mustafa Yönter'in, üniversiteli Ece Turhan'ın başına düşüp komaya sokan pencereyi yapan firmanın sahibi olduğu ortaya çıktı. Ve akıllara aynı soru takıldı: İşadamının intiharına vicdan azabı mı yol açtı? Pendik Sahil Yolu Veteriner Kavşağı'ndan 54 yaşındaki Kadir Mustafa Yonter, lüks spor otomobili ile sahil yolunda seyir halindeyken tabancasını başına dayayıp ateşlemiş, kontrolden çıkarak savrulan otomobile arkadan seyir halindeki bir minibüs çarpmıştı. Bariyere çarparak duran otomobilde ağır yaralanan Yönter, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yönter'in otomobilinde polis "Bu işi saat 04.00'te bitireceğim. Hayatta yaşadığım olaylardan dolayı artık dik duramyorum" yazılı bir de not bulmuştu. İntihar nedeni olaraksa ilk akla gelen işadamının maddi sıkıntıya düştüğü yönündeki iddialar olmuştu. Ancak 19 yaşındaki Ece Turhan'ın üzerine, Beyoğlu Fitaş Sineması'nın 5. katından düşen camın alüminyum doğrama işlerini, işadamının yaptığının ortaya çıkması, olaya yeni bir boyut kazandırdı. Son dönemde ekonomik sıkıntı içinde olduğu ileri sürülen Yönter'in, Ece'nin ağır yaralandığı kazanın ardından çevresindekilere sürekli olarak vicdan azabı çektiğini söylediği öğrenildi. İntihara, bu kazadan kaynaklanan bir vicdan azabı mı yol açtı, yoksa sadece bir tesadüf mü sorusu ise yanıt bekliyor.

SON BİR AMELİYAT DAHA
Öte yandan Ece'nin bu ayın sonunda bir beyin ameliyatı daha geçireceği, uzağı çok az görebildiği yakını ise net görmediği belirtildi. Fizik tedavi sayesinde yürümeye başlayan Ece'nin dayısı Kudret Altınketer, bu ay sonunda yeğeninin son kez ameliyat edileceğini belirterek, "Olayı hatırlamıyor. Otomobil çarptı sanıyor. Başına cam düştüğünü öğrenince de 'Bir daha İstiklal'de ortadan yürürüm' dedi. Yoğun bakımda fakat bilinci yerinde" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları