kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
12 yıllık hemşirenin vücudundaki yanıklar lekeye dönüştü.

Vücudu ilaca tepki verdi, 3 günde ateş görmeden yandı!..

PERVİN METİN - SABAH
18.04.2009
Nezaket hemşirenin vücudu, antidepresan ilaçlara tepki verdi ve yüz binde bir görülen bir hastalık yüzünden 3 günde tümüyle yandı. Doktorları şaşırttı, mucize eseri hayatta kaldı..
Eşiyle boşanma sürecinde yaşadığı bunalımı atlatmak için, antidepresan ilaçlar kullanan hemşire Nezaket Çimen'in (30) vücudu, ilaçların yol açtığı reaksiyon nedeniyle 3 gün içinde kendi kendine yandı!.. İki ay hastanede yatan Çimen, doktorları bile şaşırtarak yaşama tutundu. Kullandığı ilaçlar yüz binde bir rastlanan 'Steven Johnson Sendromu'na yol açan Nezaket hemşirenin tüm vücudu su topladı, dudakları ve gözleri yandı, tırnakları, saçları, kirpikleri döküldü. Yürüyemez ve konuşamaz hale gelen genç kadın, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çimen, 2 ay boyunca steril odada tutulurken, enfeksiyon riski nedeniyle yanına hiç kimse alınmadı. Doktorlar bile eldiven ve maske ile odaya girebildi.

'İNLEMEKTEN UYUYAMADIM'
Sadece serum ve mamalarla beslendiği için 10 kilo verdi. Yanıkları ve vücudunu rahatlatmak için 240 litre sıvı vazelin tüketildi. Vücut kremlerinin yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar ve vitamin kullanıldı. Aşırı kan kaybı nedeniyle de, 6 ünite kan verildi. Vücudu tanınmaz hale gelen genç hemşire, tüm zorluklara rağmen hayata sımsıkı tutundu. Üç hafta önce taburcu edilen Nezaket Çimen'in vücudundaki yanıklar kahverengi lekelere dönüştü, saçları, kirpikleri ve tırnakları yeniden çıktı. Tedavisi evde sürdürülen 2 yıllık hemşire artık yavaş yavaş yürüyor. "Ateşi görmeden yandım" diyen Nezaket Çimen o zor günleri şu sözlerle aktarıyor: "Acım o kadar büyüktü ki, doktorlara beni öldürmeleri için yalvarıyordum. İnlemekten bir ay uyumadım. Şimdi 15 günde bir kontrollere gidiyorum. Bir yıl güneşe çıkmam yasak, yalnız akşamları nadiren dışarı çıkıyorum."