kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turizmde avantajlı konumu şimdi fırsata çevirebiliriz

17.04.2009
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, dünyadaki ekonomik daralmaya rağmen Türkiye'nin turizmde avantajlı konumda olduğunu söyleyerek "Bunu fırsata çevirebilir miyiz? Bence bu sektör çevirir" diye konuştu..
Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyadaki ekonomik daralmaya rağmen turizmde umutlarını koruduklarını söyleyerek "Bu ülke 1 milyon turistten 26 milyona koşuyor. Dünyadaki ekonomi daralma bize de sirayet etmiştir. Ama avantajlı konumda mıyız? Bana göre evet. Bunu fırsata çevirebilir miyiz? Bana göre evet. Bu sektör çevirir" diye konuştu. SABAH-TÜRSAB buluşmalarının 7'ncisi İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Buluşmaya Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, SABAH Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Yayın Koordinatörü Şule Talu ve turizm sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Ahmet Çalık, turizmin çok hızlı bir büyüme gösterdiğini belirterek, medya sektörünün de ihraç ettiği dizi filmleriyle tanıtımı güçlendirdiğini turizme katkı verdiğini belirtti.

MÜZE KART'IN DEVAMINI BEKLİYORUZ
TÜRSAB Başkanı Ulusoy da Yunanistan'ın dünya turizm liginde bir basamak aşağıya indiği, Türkiye'nin ise 10'unculuktan 7'nciliğe yükseldiği ortamda umutlarının arttığını söyledi. Ulusoy, TÜRSAB'ın 24 Nisan'daki Anzak buluşması için hazırlık yaptığını kaydetti. Yılda 20 TL ödeyerek 315 müzenin gezilmesine imkân tanıyan Müze Kart'ın ilk yılını doldurduğuna değinen Ulusoy, Turizm Bakanlığı'ndan projenin devamını beklediklerini söyledi. İç turizmin yakın zamanda 1 milyondan 9 milyon turiste çıktığını da hatırlatan Ulusoy, turizmcinin en büyük korkusu haline gelen ecrimisilin bu hafta Çeşme'de çözüme kavuştuğunu da sözlerine ekledi. Turizmin ihracatçı sektörler kapsamına alınmasını isteyen Ulusoy, "Bürokrasi dış ticaretteki arkadaşlarımızı aşamıyor. Bizim yaptığımız nasıl ihracat olmaz. Bunun ihracat sayılması için yurtdışına getirelim de geri mi götürelim" diye konuştu.