kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın iki kitabını bitirdim çok şey öğrendim

BAŞAK ÇOKAN
17.04.2009
Zirve' adlı son albümü ile zirveye oynayan Lerzan Mutlu değişimini anlattı: Obama'nın iki kitabını bitirdim, insanın isteyip de yapamayacağı bir şey olmadığını öğrendim!..
İki yıl aradan sonra çıkardığı 'Zirve' adlı albümü ve yeni görüntüsü ile magazin gündeminin ilk sıralarında yer almayı başaran Lerzan Mutlu kendisindeki değişiklikleri anlattı. Yedi ay İngiltere'de kalan Mutlu assolistlik hayalinden vazgeçtiğini, pop müziğe yöneldiğini, bol bol kitap okuduğunu ve kendisini bulduğunu söyledi.

* Yeni bir albüm yapmak için neden bu kadar zaman beklediniz?
Bir buçuk yıl oldu aslında. Ben bu albüm için yedi aydır İngiltere'deydim. Daha önce orada kısa dönem bir okul hayatım olmuştu. Kendimi rahat hissettiğim bir yer.

* İngiltere'de zorlandınız mı?
Hayır, zorlanmadım. Uzun zamandır konuşmadığım için İngilizce'yi unutmuşum ama konuşunca toparladım. Orada çok arkadaşım var. Rahat rahat dolaştım. Hiç makyaj yapmadım. Çok güzel vakit geçirdim.

* Neden burada kendinize o rahatlığı sağlayamıyorsunuz?
Benim işimi yapan hiç kimse burada rahat değil. Tanınmış olmaktan dolayı sorun yaşıyorsunuz. Bu işlere ara vermek için yurtdışını tavsiye ediyorum. Ben o kadar ekranda olan biriyim ki, bir şekilde beni tanıyorlar.

ASSOLİST DEĞİL, POPÇUYUM
* Orada yaşamayı düşündünüz mü?
Asla. Ama ileride çok para kazanırsam orada bir ev almak istiyorum.

* Peki orada albümle ilgili neler yaptınız?
Bundan yedi ay önce Sinan Akçıl ile toplantı yaptık. Şarkı yapmak istediğimi söyledim. Bana göre hareketli şarkı çıkmıyordu çünkü. Bir gün evde yemek yiyoruz, 15 dakikada çıkış şarkımı yaptı. Repertuvarı toplayıp İngiltere'ye gittim. Albümün mastering'i orada yapıldı. Fotoğrafların bir bölümü çekildi. Ben büyük bir değişime girdim. Bu iş en iyi nerede yapılıyorsa oraya gittim. Aldığım parayı müziğe yatırıyorum. En iyisini yapmak için çok araştırdım.

* Sizdeki fiziksel değişimi görüyorum. Müziğinize de yansıdı mı bu?
Okulluyum ama okuduğum bölüm Türk Sanat Müziği'ydi. Yapmak istediğim iş de assolistlikti. Benim için Türkiye'de assolistlik kavramı komik. Bunları aşıp demodelikten çıkmamız lazım. Dünya değişiyor. Her şey değişirken bizim yerimizde saymamız olmaz. Kendimi izledim, denedim. Yaşıtlarıma hitap etmem gerekiyordu. Arabaya bindiğimde hep pop şarkılar dinlemeye başladım. Bu, müziğime de yansıdı. Ses tınımda bile değişiklikler var. Bana popu zor okuttular, "Nağme yapma. Millete TSM okutamazsın, sana pop okutamıyoruz!" dediler.

* Kendi kendinize kaldığınızda 'keşke yapmasaydım' dediğiniz şeyler oldu mu?
Beni ittikleri zaman hemen tepki gösteririm. Tek çocuktum ve 'biri seni iterse tepkini göster' şeklinde büyültüldüm. Kalbimden dilime gelene kadar sözler sansüre uğramıyordu. Artık susmayı öğrendim. Ekmeğimle oynayan herkesi bağışladım. Dinginleşmeyi öğrendim. Al elmaya taş atan çok olur, bunu kabullendim. Çok motive oldum. Yoga ve pilates yaptım. Çok kitap okudum. Obama'nın iki kitabını bitirdim, insanın isteyip de yapamayacağı bir şey olmadığını öğrendim. Bütün telefonlarımı kapadım. Sadece ekip arkadaşlarım bana ulaşabiliyorlardı. Benimle birlikte iki insan çıktı ama yoluna devam eden bir ben oldum. Yedi ay gibi geri çekilmenin bana artıları oldu.

* Sevgiliniz yaptığınız işe karşı çıksa tepkiniz ne olur?
Benim uzun süreli ilişkimde ayrılma sebebim, bu işi yapmayı istememden kaynaklanıyordu. Aşklar benim için çok özeldir. Bir ömürlük olmalıdır. Benim içimi biliyorsa, sadece işim için yapmam gerektiğini bilmelidir. Bir erkek için işimi bırakır mıydım, bilmiyorum...

* Hayatınızda biri var mı?
2.5 yıldır kimse yok. Çok adam var ama benim istediğim gibi yok. Çok yakışıklı adamlara aşık olmadım. Hep dürüst ve samimi insanlardı. Gerçekten aşık olduğum üç tane ilişkim vardı. Hepsi uzun süreliydi. Lerzan Mutlu kimliğime gelmelerini ya da yaptığım işten ötürü kimsenin bana yaklaşmasını istemem.

* Serdar Bilgili ile yaşadığınız ilişkinizden pişman oldunuz mu?
Yaşadığım hiçbir şeyden pişman değilim. Herkese hayatta başarılar diliyorum.

* Gizem Özdilli ile bir programda ikinizin de eski sevgilisi Serdar Bilgili'yi masaya yatırdınız. O günlerde çok eleştiri aldınız. 'Keşke yapmasaydım' diyor musunuz?
Gizem'i çok seviyorum. Gırgıra vurduk. Ben yine aynı Lerzan'ım. O işin espri kısmıydı yaptık ve geçti gitti.

KAMERA ÖNÜNDE AŞK İSTEMEM
* Bu piyasada kalıcı olmak çok mu zor?
Bence zor. Ama içiniz, kalbiniz iyiyse su yolunu buluyor.

* Nasıl bir adam arıyorsunuz?
Aklı başında ve dürüst olmalı, yalan söylememeli. Beni ben olduğum için sevmeli. Benimle kamera önünde olmak için aşk yaşayacak birini istemiyorum.

* Doğal tavırlarınızdan dolayı hiç kaybettiğiniz oldu mu?
Kaybediyorum tabii ki. Mesela ben çocukluğumdan bu yana her şeyi tek başıma yaptığım için erkeklerin istediği kadın modeli olamıyorum. Yani onlar her şeyin kendi üzerlerinden gitmesini istiyorlar oysa ben onlara danışana kadar zaten çoktan bitirmiş oluyorum. İnsanlar yolda görüp 'ne dobra kızsın!' dediler ama bunu yanlış anlayanlar da oldu. Ben hep içimden geleni söyledim ve bundan pişman olmadım.

GÖZYAŞIM GÖZÜMÜN UCUNDA
* Sevgilinizin yanında nasılsınız?
Gözyaşlarım hep gözümün ucunda durur. Dokunsan ağlarım. Ev kedisi gibiyimdir ama aldatıldığımı ya da yalan söylediğini hissedersem iş değişir tabii ki...

* Kendinizden yaşça büyük erkeklerle aşk yaşıyorsunuz. Bu özel bir tercih mi?
Ben kendimden küçüklere bir şey hissedemiyorum. Benim yanımda çok adam da göremezsiniz. Birazcık beni büyütecek birine ihtiyacım var. Birlikte olacağım kişi, benden en az 4-5 yaş büyük olmalı. Babamı küçük yaşta kaybettiğim için belki de babamın yerine koyacağım insanlar oldu. Üstüme düşülmesini ve ilgilenilmesini seviyorum. 12 yaşında babamı kaybettim. Tek çocuğum. Ailemde erkek eksikliği var ve bunu hissetmemek için kendimi işime vermek istiyorum.

* Hayal ettiğiniz ilişkiyi yakaladınız mı?
Hayal ettiğim ilişkiyi çoktan kaybettim. Ondan sonra da hayallerimin içini dolduracak biri olmadı zaten...Yerine başka birini koyamadım.

* Onu özlüyor musunuz?
Bunu söylersem şımarabilir. Yeni sevgilisi var. Zaman zaman tabii ki özlüyorum. Elim telefona gidiyor vazgeçiyorum. Ama benim bir huyum var, burnum yere düşse eğilip almam! Artık o gelse de istemem. Geçti. Hiçbir şey bıraktığınız gibi olmayabiliyor. Benden sonra onun hayatına biri girdi. Ama hiçbir şey hissetmedim çünkü kıskanacağım bir kadın değil!

* Kıskanç mısınız?
Kıskançlık duyguları az olan bir kadınım... 'Nasıl bir kadını kıskanırım acaba?' diye hiç düşünmedim. Tek başına bir şeyler başarmış kadınları örnek alırım.

* Biz artık sizi o tüylü terliklerinizle göremeyecek miyiz?
Normalde öyle değildim. Olmak istediğimi o sandım ama ben buyum. Değişimin bir bütün olduğuna inanıyorum. Fotoğraf yapıyorsanız devamı gelmeli. Ben, beni bu albümde buldum.