kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İstanbul Beyoğlu’ndaki DTP İl Başkanlığı’nda yaklaşık 6.5 saat süren aramaların ardından binadan 8 çuval doküman çıkarıldı. Gözaltına alınan İl Başkanı Halil Aksoy, "Binada tuvalet rezervuarları dahil her yeri aradılar" dedi.

Sekiz ilde operasyon: 120 kişi gözaltında

Mustafa KAYA – Fatih ŞENDİL - Mehmet BONCUK - Hüse
17.04.2009
Diyarbakır merkezli olarak 14 Nisan'da başlayan operasyonların ikinci dalgasında DTP İstanbul İl Merkezi'ne de baskın düzenlendi..
Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan ve 53 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda dün ikinci dalga geldi. "PKK'nın şehir yapılanması" iddiası ile 8 ilde toplam 120 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Aydın, Bitlis, Adıyaman ve Batman merkezli operasyonlarda, yerel seçimlerde Güneydoğu'da büyük bir çıkış gerçekleştiren DTP'nin Beyoğlu'ndaki İstanbul İl Merkezi'ne de baskın düzenlendi.

İSTANBUL'DA 5 YÖNETİCİ
Dünkü operasyonlarda en dikkat çeken adreslerden biri DTP İstanbul İl Başkanlığı oldu. Beyoğlu'ndaki binada arama yapılırken açıklama yapan DTP İl Başkanı Halil Aksoy ile 4 yönetici gözaltına alındı. Aksoy, PKK'nın şehir yapılanması kapsamında bazı eylem planlarının kendilerinden çıktığı ve bazı şüphelilerin burada barındığı yönündeki ihbar üzerine polisin arama yaptığını anlattı. Polisin seçimlerde kullanılan dokümanları incelediğini kaydeden Aksoy, "Bize verilen 3 milyon oy var. Bu gözaltılar oy sahiplerini cezalandırmaktır. Biz çok bedel ödedik. Hâlâ ödememiz gerekirse yine öderiz" dedi. İstanbul il merkezi ve 3 ilçede 26 kişi daha gözaltına alındı. İzmir'de de Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi'nde yer aldıkları öne sürülen 27 kişi gözaltına alındı. Ankara'da 8, Gaziantep'te 2, Adıyaman'da 21, Bitlis'te 10, Aydın'da 7, Batman'da 14 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

DTP: SEÇİMLERİN RÖVANŞI
Operasyonlara DTP yönetiminden sert tepki geldi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk "Demokratik siyasetten Kürtleri koparmaya yönelik ülkenin yararına olmayan bir oyun" diye konuştu. Sırrı Sakık ise, operasyonları 'linç girişimi' olarak nitelendirerek "Seçimlerin rövanşını AK Parti iktidarı almaya çalışıyor" dedi. Diyarbakır'da da aralarında DTP milletvekilleri Emine Ayna, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Hasip Kaplan ile Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bulunduğu topluluk 14 Nisan'da gözaltına alınanların getirildiği adliye binasına yürümek istedi. Polisin engellediği grup halay çekip Kürtçe şarkılar söyledi. Öte yandan gözaltıları protesto amacıyla Bağlar, Kayapınar, Suriçi ve Yenişehir'de esnaf kepenk kapattı.