kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çelik'ten ağır sözler

ERGUN AKSOY - ANKARA
16.04.2009
Milli Eğitim Bakanı Çelik, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e "Ergenekon Demirel için kara lekedir. Ergenekon'un arkasında duruyor" derken, Cindoruk için "Yıllarca göz boyamış" yorumu yaptı..
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı havalimanından uğurlayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a yönelik tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Başbakan Erdoğan'ın yerel seçim sonuçlarına göre kabine değişikliği yapmayacağını savunan Çelik, Kanal A'da Görüş Farkı programında şunları söyledi:

* Sayın Demirel'in Ergenekon'un arkasında durmasını siyasi hayatında bir kara leke olarak görüyorum. Defalarca darbelere maruz kalmış bir siyasetçi olarak, darbe kelimesinin bile kendisini rahatsız etmesi lazım. Keşke Sayın Demirel bu yaşına başına rağmen havaalanına kadar giderek gösterdiği enerjiyi kendisine muhtıra verildiği zaman kaçarak yapmasaydı. Demirel demokrasi mücadelesi verseydi, Türkiye bu noktada olmazdı.

* Cindoruk'u dinlediğim zaman "Aman Allah'ım" diyorum. "Bu bizim tanıdığımız Cindoruk mu yoksa zaten bu muydu?" diyorum. Demek insanların gözlerini iyi boyadılar. Hayretler içindeyim. Bir de Menderes'in avukatı falan dediler, öyle bir şey de yokmuş.

YENİ KABİNE
*
Başbakan şununbunun yönlendirmesi ile bakan değiştirmez. Sonuçta her kabine revizyonunda dalgalanmalar olur.

* Bir Başbakan sizi 340 kişi içinden seçip bakan yapıyor. Tencere doğurunca iyi de öldüğü zaman niye kötü oluyor. Sonuçta kaydı hayat şartıyla yapılmaz ki bunlar. Bir bayrak yarışıdır. Sayın Başbakan seçim sonuçlarına endeksli kabine revizyonu yapmaz. Benim tanıdığım Başbakan yapmaz.

* Biz Antalya'yı Mehmet Ali Şahin'in adalet politikası, Eskişehir'i Maliye Bakanı'nın maliye politikası, Van'ı da milli eğitim politikası yüzünden kaybetmedik. Yapabilir, Başbakan ihtiyaç duyduğu zaman kabineyi değiştirir. Kimsenin buna itiraz etmeye hakkı yok. Altını çiziyorum. Sayın Başbakan kabine değişikliği yapacaksa bunu performansa göre yapar.