kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erivan'dan mesaj: Anlaşma yakında

16.04.2009
Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) zirvesinin buluşturduğu Türk ve Ermeni dışişleri bakanlarının görüşmesinde ılımlı rüzgâr esti. Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan "Sınırların açılması için anlaşmak üzereyiz" dedi..
Türkiye-Ermenistan arasında açılımların konuşulduğu bugünlerde; siyasi bir çerçeveye bürünen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün dönem toplantısı dün Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gerçekleşti. Gözler dönem başkanı sıfatıyla ev sahibi Ermenistan'ın Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ve Türk meslektaşı Ali Babacan'daydı.

KARABAĞ KONUŞULMADI
Babacan, ikili temasları çerçevesinde Rus meslektaşı Sergey Lavrov ve Azerbaycan Dışişileri Bakan Yardımcısı Mahmud Guliyev'le görüştü. Ayrıca Rusya, Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan olarak dörtlü görüşme de yapıldı. Ancak Karabağ ve sınırların gündeme gelmediği bildirildi. Toplantıda Ermenistan, örgütün 6 aylık yeni dönem başkanlığı görevini de Azerbaycan'a resmen devretti. Devir teslim sonrası dışişleri bakanları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

SARKİSYAN'LA ÖZEL GÖRÜŞME
Dışişleri Bakanı Babacan sürpriz bir görüşme gerçekleştirdiği Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a, "Sorunlar eşzamanlı çözülmeli. Azerbaycan'ı küstüremeyiz" mesajı verdi. Böylece Babacan, Yukarı Karabağ sorunu çözülmeden Türkiye ile Ermenistan arasında kapsamlı bir çözüme ulaşmanın zorluğuna işaret etti.

AZERİ-ERMENİ ZİRVESİ MAYIS'TA
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan Karabağ sorununda çözüm istediklerini söyleyerek Mayıs'ta Azeri ve Ermeni Cumhurbaşkanları'nın bir araya gelerek Karabağ'ı konuşacaklarını duyurdu. Akşam saatlerinde Ankara'ya dönen Dışişleri Bakanı Babacan Azeri parlamenterlerle görüştü. Babacan süreci önemsediklerini belirterek "Biz ilerleme sağladık ama Azerbaycan'ın üzüleceği hiçbir adım atmayız" dedi.