kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Rahat doğum için kıvır

SONAT BAHAR
10.04.2009
Akupunkturla kolay doğum, yoga ile rahat hamilelik kavramlarına henüz yeni alışmıştık ki, bunlara bir yenisi daha eklendi: Oryantalle kolay doğum. Pınar Altuğ, Şebnem Özinal, Açelya Akkoyun gibi ünlüler hamile oryantali yaptı..
'Hamilelik kadını güzelleştirir mi, seksi görünmeye engel mi?' tartışmaları sürsede, öyle bir kadın var ki, hamile ama Türkiye'de eşi benzeri yok. Doğumuna sadece üç hafta var ama onu durdurabilene aşk olsun. Karnı burnunda dans etmekten geri kalmıyor, haftada üç gün yurtdışından gelen meraklılara oryantal dersleri veriyor, hamileleri oryantalle rahatlatıyor. Ece Erdir Okcur'dan söz ediyorum. Halk dansları kariyerini oryantal çizgisinde şekillendiren, hamile kaldığında da dans etmekten geri kalmayan bir kadın Okcur.
Hamile oryantalini Türkiye'de ilk kez uygulamaya başlayan Okcur'un ilginç bir hikâyesi var. 32 yaşındaki Okcur, küçük yaşta bale eğitimi aldı. Bir yandan yüzme ile de uğraşan Okcur'un hayatında dans her zaman özel bir yer tuttu. Üniversite yıllarına geldiğinde bu özel merakı profesyonel uğraş haline dönüştürmek için işin eğitimini almaya karar verdi ve Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Dansları Bölümü'nde okumaya başladı. Okula bir süreliğine ara verdiğinde, Anadolu Ateşi grubunda üç yıl, Hürrem Sultan'da bir yıllık piyasa tecrübesi yaptı ve tam da bu sırada yolu oryantalle kesişti. Oryantale büyük bir tutkuyla bağlanan Okcur, danstaki hedefini oryantal eğitmenliği olarak belirledi. Bir ara hayatındaki bu yoğunluğa ara verip İzmir'e döndü ve okulunu bitirdi. Mezuniyetinden sonra Romantica müzikalinde rol aldı, Benimle Dans Eder misin? yarışmasının oryantal koreografisini yaptı. Bu sırada Türkiye Dans Federasyonu tarafından Moskova'daki Dünya Dans Yarışması'na katılan ilk milli sporcu oldu. Tüm bu yıllar boyunca sporu, halk danslarını ve oryantali birleştirerek hayatına kattı.
Haberin fotoğrafları