kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Doğurdu doğuracak...

10.04.2009
Ece Erdir Okcur, İsrailli hamile öğrencisine oryantal dersleri verdikten çok kısa bir süre sonra hamile kaldı. Ama hayata ara vermeye niyeti yoktu. Bu nedenle hamilelik sırasında oryantali araştırmaya başladı. Elde ettiği veriler, Okcur'u bile şaşırttı. Amerika'da birçok kadın oryantal yoluyla rahat hamilelik geçiriyor, doğumda kolaylık yaşıyordu. Hatta bu konuda birçok internet sitesine de ulaştı. Bu bilgiler ışığında hamile oryantali dersleri vermek için kolları sıvadı. Ve yolu ünlülerin hamilelik koçu hemşire Ayşe Öner'le kesişti. Ece Erdir Okcur tanışmalarının belki de bir kader olduğunu söylüyor; "Ben Ayşe Öner'e hamilelere oryantal dersi vermek istiyorum dediğimde bana kendisinin zaten üç yıldır oryantalle uğraştığını, bunun pelvis kaslarını çalıştırmada çok işe yaradığını söyledi. Hamileliğin kolay geçmesi ve doğum sırasında kolaylık sağladığından söz etti, bu gerçekten büyük bir tesadüftü."
Okcur bu görüşmenin ardından Ayşe Öner'in merkezinde hamilelere oryantal dersi vermeye başladı. İlk başlarda çok ilgi çekmese de zamanla öğrenci sayısında artış oldu. Hatta bazı ünlüler bu yöntemi denedi. Şebnem Özinal, Açelya Akkoyun, Pınar Altuğ hamile oryantalini deneyen ünlüler arasında.
Ece Erdir Okcur'un doğumuna iki hafta kaldı. Artık her gününü fotoğraf sanatçısı Funda Bostancı'nın objektifinin karşısına geçerek belgeletiyor. 37 haftadır yaptığı oryantalin doğumu kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağını bilmiyoruz ama rahat bir hamilelik geçirdiği kesin. Bu rahatlığı Okcur şöyle anlatıyor; "Dans etmek beni çok mutlu ediyor. Eğer hamileliğim boyunca dans edemeseydim çok sorunlu bir gebelik geçirirdim çünkü mutsuz olurdum ve bu bebeğime yansırdı. Ama sağlığım el verdiği için dans edebildim ve çok rahat bir hamilelik geçirdim. İnşallah normal ve kolay bir doğumla bu serüveni tamamlayacağım. Mutlu olmam bebeğimi de mutlu etti. Elbette hamileliğim sırasında normal şekilde dans etmedim. Bazı hareketleri yapabildim, bazılarını yapamadım ama en önemlisi her şeyi doktoruma danışarak yaptım. Kadınlara eğer sağlık açısından bir problemleri yoksa hamileliklerini dans ederek geçirmelerini öneriyorum. Çünkü ülkemizde yanlış bir inanış var hamile hareket etmesin, kıpırdamasın, isteniyor. Oysa ilk üç ayı atlattıktan sonra sağlıklı giden bir gebelikte belli kalıplar çerçevesinde hareket etmenin hiçbir sakıncası yok."