kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yeni sezonda ne giyeceğiz?

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
03.04.2009
Turuncu ve fuşya, saten, etnik esintiler, şalvarlar, fiyonk ve zımba detayları, püsküller, XXL küpeler, tek omuzlu veya önden kırpılmış elbiseler... İlkbahar-yaz sezonunda yine çok fazla görünüm var. Trend denizinde boğulmak istemiyorsanız, alışverişe çıkmadan önce bu yazıyı okuyun!..
Moda çevreleri "Artık her şey moda, ama hiçbir şey moda değil," dese de, dergiler "Yeni sezona trendler değil, kıyafetler damgasını vuruyor," gibi açıklamalar yapsa da, ilkbahar-yaz aylarını tanımlayan üç aşağı beş yukarı bazı anahtar görünümler ve trendler var yine. Elbette moda eskisi gibi değil artık. Mesela tek bir etek boyundan söz edemeyiz. Yerleri süpüren etekler de var, diz boyu da, diz altıda da, mini minnacık da. Tercih, keyfinize, stilinize kalmış. Peki tasarımcılar bu sezon, biz stilimizi geliştirelim diye neler yapmış? Sizi sezon açılışının klasik moda bombardımanından kurtarmak, üzerinizdeki 'Peki ama bu yaz ne giyeceğim?' baskısını hafifletmek için sezona daldık, öne çıkan trendleri, görünümleri ve anahtar parçaları çekip çıkardık. İşte A'dan Z'ye yeni sezon trendleri, modası ve öne çıkanlar.

AFRİKA TEMASI
Afrika'yı çağrıştıran sadece Junya Watanabe'nin Kenyalı kadınları veya Ralph Lauren'ın safaricileri değil. Alexander McQueen'in baskıları, Christopher Kane'in formları, Boss Orange'ın bütün teması Afrika'dan kopup gelmiş. Hayvan desenleri, ahşap takılar, halka bilezikler, boncuklar ve tribal efektli her şeye açık olun.

BLAZER
Matthew Williamson ve Chloe akımın öncülerinden. Stella McCartney'ninki gibi geniş, erkek ceketi gibi duranları daha makbul. Paraya kıyamazsanız, sevgiliniz veya kardeşinizinkini ödünç alın, kollarını sıvayın.

COUNTRY
Doğaya dönüş trendinin bayrağını bı yıl Burberry taşıyor.

ÇİÇEKLER
Bir yaz klasiği olan çiçek desenlerine bu yıl çiçek formları da ekleniyor. Kıyafetinize olmazsa, kafanıza, hiç olmazsa D&G gibi boynunuza takacaksınız.

DESENLİ TAYTLAR
Tayt modası yön değiştiriyor. Düz ve sade renkler yerine desenli, taşlı modeller tercih ediliyor.

EV HALİ
Sabahlık benzeri kıyafetler, Isabel Marant'ın gecelik gibi elbiseleri, Prada ve Tom Ford'un pijama takımları, kimonolar... Bu sezon sokakta da kendimizi evde hissetmememiz için hiçbir sebep yok sanki!

FİYONK
Modası hiç geçmeyecek gibi. Elbiseler, çantalar, ayakkabılar hep fiyonklu...

GOLD
Altın, hem aksesuar olarak hem de kıyafetlerde çok moda. Ralph Lauren, Chloe, Louis Vuitton ve Burberry, öncüleri. Dries Van Noten'in eteğini görüp de altın rengi bir şey istemeyeni, ayakta alkışlıyoruz!

HOBO
It çanta yok artık ama, 'it model' var. Sezonun en gözde çantası, her markanın hobo modeli. Gece için ise zincir saplı olanlar şart.

HIRPANİ GÖRÜNÜM
Grunge akımıyla geldi, ekonomik krizle kaldı. Miu Miu'nun kumaşlarıyla podyuma da çıktı.

IT KÜPELER
Zaman, aşırı büyük ve abartılı küpelerin zamanı. Nasıl taşıyacağınızı bilmiyoruz ama 'it aksesuar' onlar. Ne kadar büyük, o kadar iyi. Kolyelerde de abartı devam ediyor. Siz yine de ikisini bir arada kullanmamaya bakın.

JAPON ESİNTİSİ
Etro, Missoni ve Dolce&Gabbana sayesinde kimonolar geri dönüyor. Demedi demeyin.

KIRIŞMIŞ KUMAŞLAR
Prada çıkışlı yeni trend. Yaz aylarında rahat edebilelim, jilet gibi görüneceğiz diye strese girmeyelim dile..

LEGO
Jean Charles de Castelbajac'ın sıkça kullandığı lego detaylarını, eğlenceli kişilikler de tercih edecek.

METALİK
Altın, gümüş, bronz fark etmiyor. Elbiseler, bluzlar, pantolonlar, aksesuarlar ve hatta taytlar bile metallere bününecek. Dsquared2 gibi her rengi bir arada da kullanabilirsiniz.

NEON
Hem kyafatler, hem de aksesuarlarda neon etkisi devam ediyor.

ORANJ
Kullanmayan tasarımcı yok. Bu yazın hiç şüphesiz en moda rengi ile her yer portakal bahçesine dönecek. Hazır olun.

ÖNDEN KIRPIK
Nina Ricci, Blumarine, Balmain... Önü kırpılmış gibi duran uzun etekli elbiseler, sezonun hoş yeniliklerinden.

PÜSKÜL
Birkaç sezondur hevesimizi alamadık. Püsküllü aksesuarların yanı sıra flapper tarzı elbiseler de çok revaçta.

RETRO MAYOLAR
Gossip Girl'ün de etkisiyle, retro mayolar moda oldu. Birçok markada bulabilirsiniz.

SATEN
Sezonun en çok tercih edilen kumaşı. Ya elbise, ya bluz, saten bir parçaya mutlaka sahip olacağız.

ŞALVAR
Gözümüz iyice alışıncaya kadar moda sahnesinde kalacaklar belli ki. Chloe, Paul Smith, DKNY, Diesel 'harem pantolon' da denen şalvarlar tasarlayan onlarca markadan yalnızca birkaçı.

TULUM
Bu sezon altın çağını yaşıyor. Koleksiyonunda tuluma yer vermeyen tasarımcı yok. Mağazalarda da bol bol, renk renk bulacaksınız. Sıcak yaz için şortlu modelleri tercih edin.

TEK OMUZ
Yazın en çok öne çıkan trendlerinden. Rodarte, Versace, Gucci, Luella ve Balmain de kullanınca, gece kıyafetlerinin şekli şemali belli oldu! Favorimiz, Lanvin'inki.

UZAY YOLU
Commes Des Garçons, Gareth Pugh, Martin Margiela, Hüseyin Çağlayan... Avangart tasarımcıların heykelsi formları bu sezon daha da iddialı.

VAHŞİ BATI
Kovboylar ve Kızılderililer Givenchy ve Hermes dokunuşlarıyla geri dönüyor. Yaz ortasında bot giymeye hazır olun. Kovboy çizmesi dönmesin, yeter!

YIRTIK JEAN
Bir yıldır hayatlarımızdalar. Balmain eksik olmasın, moda yazın da sürecek. Tüm dünyanın yeni üniformasını her mağazada bulabilirsiniz.

ZIMBA
Yaz sezonunda da moda olacak. Özellikle ayakkabılarda daha hoş duracak.
Haberin fotoğrafları