kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Malatyalılardan Obama'ya jest

CİHAN
Giriş Saati : 10.04.2009 16:37
Güncelleme : 10.04.2009 17:02
Yeni Haber
Barack Obama'nın bir toplantıda kayısıdan bahsetmesinin ardından Malatyalı kayısı üreticileri de karşılığında bir jest yaptı.....
Amerika Birleşik Devleti Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında bir toplantısında kayısıdan bahsetmesi üzerine, halk arasında Günkurusu olarak bilinen kaysının adını 'Apricobama' olarak değiştirildi.

Malatya Valisi Halil ibrahim Daşöz, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında üniversite öğrencileriyle biraraya geldiği toplantıda, ''Çatışma bölgelerine askerlerini gönderen NATO üyesi bir Türkiye, niye kayısısını Avrupa ülkelerine satamasın'' dediğini belirterek, bu sözlerin Malatyalıları heyecanlandırdığını söyledi. Vali Daşöz, ABD Başkanı Barack Obama'nın kayısıyla ilgili sözleri üzerine Günkurusu kayısıya ''Apricobama'' adını verdiklerini belirterek, ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderilmek üzere hazırladıkları ve üzerinde Obama ile Malatya kaysısının olduğu kart postalları öğrencilere tanıttı. 91 bin öğrencinrin büyük projelere imza attığını kaydeden Vali Daşöz, "Barack Obama'nın sözleri üzerine çok hızlı hareket edilmesi gerekiyordu. Olayın sıcağı sıcağına değerlendirilmesi gerekiyordu. O yüzden çok hızlı hareket edildi. Şu an itibariyle 3 tane somut eser ortaya çıktı. İçinde çok fazla özellikleri olan çok esprileri olan değişik fikirler ortaya çıktı.'' dedi.

Obama'ya kartpostal göndermek için öğretmen ve öğrencilerden kurulu bir komite kurduklarına işaret eden Daşöz, ''Öğrencilerimizin Obama'ya göndereceği bir kartpostal dizayn edildi. Bunun üstünde İngilizce hayran olunmaya değer ve daha fazlasına diye bir ifade var. Arkasında da bir İngilizce metin olacak'' şeklinde konuştu.

Üç çeşit kart postal hazırladıklarını kaydeden Vali Daşöz, "Halkımız için Türkçe bir kart postal hazırladık. Öğrenciler için üzerinde kayısı resimleri ile Obama'nın resimlerinin olduğu bir kart hazırladık. Bir de İngilizce bir kart postal hazırladık. İsteyen vatandaşlarımız 50 kuruşa bu kartları yarın kuracağımız stantta alabilecek." ifadelerini kullandı.