kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erbakan siyasete dönüyor

CİHAN
Giriş Saati : 10.04.2009 16:39
Güncelleme : 10.04.2009 19:20
Yeni Haber
Eski Başbakan Necmettin Erbakan, siyasi yasağının kaldırılması üzerine basın toplantısı yaptı. Erbakan, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın kesinleştiğini söyledi. Cezanın hukuki sebeplerden değil dış güçlerin etkisiyle verildiğini belirten Erbakan, "Tam 11 yıl sonra tekrar normal bir vatandaş olma imkanına kavuşmuş bulunuyorum. Dış güçler açısından bu büyük olay. Çünkü bizi engellemek için ellerinden geleni yapmıştır." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Merkezi Toplantı Salonu'na 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla giren Erbakan'ın yanında Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ve diğer partililer hazır bulundu. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise toplantıya katılmadı. Necmettin Erbakan, memnu hakların iadesi, şimdi ne olacak, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin manası, parlayan yıldız milli görüş gibi konular hakkında değerlendirmede bulundu.

"SEÇİMLERDE EN BÜYÜK SIÇRAMAYI SP YAPTI"

Sinevizyon eşliğinde 29 Mart yerel seçimlerini ve Saadet Partisi'ni anlatan Erbakan, SP'nin seçimlerde başarılı olduğunu söyledi. SP'nin oy oranını 22 Temmuz 2007 seçimlerine göre yüzde 5,17'ye çıkardığını belirten Erbakan, "Bütün partilerin oyları dikkate alındığında AKP yüzde 46'dan yüzde 38'e düşmüştür. CHP yüzde 2 kadar oy kazanmış, MHP de oylarını yüzde 2 arttırmıştır. En fazla oy kazanan parti ise Saadet Partisi'dir. Bu rakamlar bize çok büyük mana ifade etmektedir." dedi. SP'nin kazandığı belediye sayısında artışlar gösterdiğini aktaran Erbakan, partinin 2 milyon 61 bin oy aldığını ifade etti. SP'nin il genel meclisinin yanı sıra belediye merkezlerinde de oy artışı yakaladığını kaydeden Erbakan, "SP seçimin parlayan yıldızı olmuştur. En büyük sıçramayı SP yapmıştır. 26 ilçe kazandık. 49 belde 56 beldeye çıkmıştır. Bu beldelerin yüzde 70'ini AKP'den aldık." dedi.

Erbakan, bağımsız adayın kazandığı Şanlıurfa'yı da SP'nin kazandığı yerler arasında gösterdi. Milli Görüş'ün diğer seçimde büyük bir şahlanış yaparak iktidara geleceklerini belirterek, bütün insanlığın kurtulacağını savundu.

"AKP'ye verilen oylar Milli Görüş'e verilen oylardır." diyen Erbakan, Türkiye'nin her yerinde çalışma yaparak milletin narkozdan uyandırılacağını ifade etti. Kendisine 'Saadet Partisi içindeki sıfatınız ne olacak. kapıda yazılan levhanın kıymeti yoktur. Kalbin içindeki inanç ve gayrettir.