kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
"Türkiye'nin KOBİ bankasıyız" 2008 sonu itibariyle KOBİ'lere kullandırılan kredilerin miktarının 80 milyar TL olduğunu kaydeden Aydın "Bunun toplam krediler içindeki payı yüzde 21, Halkbank'taki payı ise yüzde 50" dedi.

Halkbank, 6 günde 100 milyon TL'lik borcu yeniden yapılandırdı

EKONOMİ
09.04.2009
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın 6 günde 4 bin 119 kişi ile masaya oturup, 100 milyon liralık alacağı yeniden yapılandırdıklarını belirtti..
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, toplam 57 bin kişi ve işletmeyi kapsayan 'sorunlu kredileri yeniden yapılandırma programının' büyük ilgi gördüğünü söyledi. Aydın "6 günde 4 bin 119 kişi ile masaya oturduk. Toplam 100 milyon liralık alacağı yeniden yapılandırdık" derken, üç ay sürecek yeniden yapılandırma sürecinde temerrüt faizi almadıklarının altını çizdi.

'GECİKME FAİZİ ALMIYORUZ'
Halkbank'ın tahsili gecikmiş alacaklarının toplam tutarının 1 milyar 350 milyon TL olduğu bilgisini veren Aydın "Bunun yüzde 45-50'si 2001 öncesine ait. Biz bu borç stokunu varlık yönetimi şirketlerine satmadığımız için sorunlu kredilerimizin toplam tutarı oldukça yüksek görünüyor. Yoksa, 2003'ten sonra Halkbank'ın takibe gitme oranı yüzde 2.5'ler civarında" diye konuştu. Dünya gazetesi, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) işbirliğinde, Halkbank sponsorluğundaki "Küreselleşen Dünyada KOBİ'ler: Fırsatlar-Büyüme İmkânları Konferansı'' na katılan Aydın, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinde oynadıkları önemli role işaret etti. Aydın KOBİ'lerin uluslararası ortamda iş ortakları edinmek için işletmelerinde dönüşüm gerçekleştirmesi, yenilikçi bir perspektifle ve küresel sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini anlattı.