kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Sektörün itibarını sarsıp bindiğiniz dalı kesmeyin'

UFUK SANDIK
09.04.2009
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan otomotivcilere "ÖTV indirimini iyi yönetemediniz, güveni sarsmayın, bindiğiniz dalı kesmeyin" uyarısında bulundu..
Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) Genel Kurulu'nu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın otomotiv sektör temsilcilerine attığı ÖTV fırçası damga vurdu. Çağlayan, sektörün 5 silahşörü olarak adlandırdığı Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (OYDER), TAYSAD ve Uludağ İhracatcılar Birliği (UİB) Başkanı'na, "ÖTV indirimini iyi yönetemediniz. Bu güveni sarsmayın. Bindiğiniz dalı keserseniz bu gelecek destekleri de etkiler" diyerek uyardı.

'KARA BULUTLAR DAĞILDI'
16 Mart'ta yürürlüğe giren ÖTV indirimiyle birlikte otomotiv sektörünün üzerindeki kara bulutların dağılıp güneşin tekrar göründüğünü söyleyen Çağlayan, bu sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini kaydetti. Çağlayan, bu sözleriyle otomotive verilen destekler geri alınabilir imasından bulundu. Çağlayan, şöyle konuştu: "Bu süreyi iyi kullanmanız gerekiyor. Durup dururken kimse otomotiv sektörünü düşman ilan etmez. 16 Haziran'dan sonra sektöre yeni destekler verip vermeyeceğimiz bu ÖTV indirimi sürecinde netlik kazanacak. Bir beklenti oluşmasın ama biz otomotiv sektörüne 16 Haziran'dan sonra 'Ne haliniz varsa görün' diyecek değiliz. Sektöre katkılarını gördüğümüz sürece desteği ihmal etmeyeceğiz." Dönemin hurda indirimini konuşmak için erken olduğunu söyleyen Çağlayan "Yeni önlem düşünmek için daha 16 Haziran'a kadar vaktimiz var... Bu konuda bir beklenti yaratmak istemiyorum" dedi. ÖTV indiriminin Türkiye'de krizin yarattığı psikolojik sendromu kırdığını söyleyen Çağlayan, vatandaşların yastık altındaki paralarla otomobil satın aldığını belirtti. Çağlayan, "Çark dönmeye başladı. Maliye'nin sektörden aldığı ÖTV geliri de bu dönemde iki kat arttı. ÖTV oranı düşse de Maliye sürümden kazandı" diye konuştu. Bakan Çağlayan, sanayi üretimi endeksinde şubat ayındaki gerilemenin, istenmeyen ama beklenen birşey olduğunu belirterek, "Ancak ben, gerilemenin mart ayı verilerinden itibaren tersine döneceğini ve temmuz-ağustos ayı verilerinde sıfır noktasına gelinebileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları