kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denktaş: Beni soruşturmaya çekmek istiyorlar

08.04.2009
KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, "Bu rapor mahsus seçim öncesi CTP'ye destek vermek için sızdırılmıştır. Bir oyun oynanmaktadır. Bunu ciddiye almıyorum" dedi..
KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, özellikle kendisinin Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini belirterek, "Eskisinden daha fazla KKTC'nin savunmasını yapıyorum. KKTC'nin varlığını Türkiye'nin AB yolunda engel addedenler bunu istemiyorlar. Başka sebep olamaz" dedi. Soyer ile Eroğlu'nun, önceki akşam televizyonda olduğunu belirten Denktaş, "Başbakan elinde bir rapor olduğunu, 1998 seçimlerinde Eroğlu'na seçim yardımı için para gönderildiğini, Serdar Denktaş'ın seçilmemesi için büyük destek verildiğini ve bunu savcılığa vereceğini duyurmuştu. Bu iddianamede var deniliyor. 'Kıbrıs Faaliyetleri' diye bir rapor. Bu rapor mahsus seçim öncesi CTP'ye destek vermek için sızdırılmıştır. Bir oyun oynanmaktadır. Bunu ciddiye almıyorum" dedi. Raporun kendisine de verildiğini kaydeden Denktaş, içinde saçma sapan ve yalan bilgiler olduğunu belirtti.

SORUŞTURMADAN KİMSE KAÇMAZ
Soruşturmadan kimsenin kaçmayacağını belirten Denktaş, "Bu raporda KKTC ve Türk yasalarına göre suç addedilecek bir şey yok. Savcı raporu okuyacak, bize soracak bir şey varsa biz de cevap vereceğiz" dedi. Denktaş, "Üç bin sayfa olması için herşeyi koyuyorlar" diye konuştu. Denktaş, "Ergenekon meselesini Kıbrıs'a yansıtmak için burada da muhalif gazeteler uğraşıyor. Ergenekon'un Kıbrıs'la ne alakası var. Henüz kanıtlanmış bir şey yok. Bunun içindeki insanlar Kıbrıs'a gelip gidiyorsa Kıbrıs'ın suçu ne?" dedi. Denktaş "İddianamenin seçim öncesi gündeme gelmesi manidardır" diye konuştu.