kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında, TBMM ve Türkiye Cumhuriyet Hükümeti’ni silah zoruyla ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.

Ersöz'ün tahliye talebine mahkemeden ret kararı

Veli SARIBOĞA
09.04.2009
Ergenekon örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan ve GATA'da geçirdiği ameliyat sonrasında tedavisi süren Levent Ersöz'ün tahliye talebi kabul edilmedi..
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 2'nci iddianamede, hakkında 2 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istenen ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) prostat ameliyatı olan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tahliye talebi reddedildi. Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Ersöz'ün tutuklandığı 16 Ocak 2009 tarihinden beri sağlık sorunları nedeniyle hastanede bulunduğu, halen GATA'da gerekli tedavi ve muayenesinin, konularında akademik yönden uzman olan kişiler tarafından yerine getirildiği, hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra sahte kimlikle yakalandığı ve halen "kaçma şüphesinin devam ettiği" göz önünde bulundurarak tahliye talebinin reddine karar verdi. Ayrıca Ersöz'ün talebi halinde Adalet Bakanlığı tarafından belirtilen tam teşekküllü hastanelere sevkinin sağlanmasına ve kendi seçtiği hekimlerce tedavisinin sağlanmasına da karar verildi

AVUKATI TEPKİ GÖSTERDİ
Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin tahliye edilmemesine tepki gösterdi. Avukat Dizdar ayrıca Ersöz'ün GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin devam ettiğini, halen halk arasında "Et yiyen bakteri" olarak nitelendirilen Nekrotizan fasiit bakterisine bağlı rahatsızlık nedeninin tespit edilmediğini söyledi. Dizdar, Ersöz'ün yoğun bakım servisinden, karantina servisine alındığını da belirtti. Ali Rıza Dizdar, GATA'daki doktorlara ilave olarak Cerrahpaşa, Çapa, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden de doktorların davet edildiğini, Nekrotizan fasiit bakterisiyle ilgili olarak araştırmaların ve tedavinin devam ettiğini belirtti.