kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hem Obama'ya hem Erdoğan'a

07.04.2009
Bahçeli, Obama'ya nezaketsiz derken, Erdoğan için "Davos balonunu Gül patlattı" ifadesini kullandı..
ABD Başkanı Barack Obama'nın TBMM'de yaptığı konuşmada 1915 olaylarıyla ilgili "geçmişte yaşananları konuşmak gerek" sözlerine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Obama'yı "nezaketsizlikle" suçlarken, Erdoğan'a da NATO Genel Sekreteri seçimi üzerinden yüklenerek "Davos'ta şişirilen 'one minute' balonu, NATO toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Gül tarafından patlatıldı" dedi. Bahçeli şu mesajları verdi:

* Eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olarak seçilmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında ayrılık oldu. Erdoğan, ucuz pazarlıklara girerek Türkiye'yi ikinci sınıf özürlü üye ülke konumuna soktu ve Türkiye'nin haysiyetinin ayaklar altına alınmasına yol açtı. Sonra da NATO memuriyeti karşılığında iddialarından vazgeçti. Anlaşıldığı kadarıyla Davos'ta şişirilen 'one minute' balonu, NATO toplantısında bizzat Gül tarafından patlatıldı.

* Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların kaynağı Türkiye değil, Ermenistan'ın tutum ve talepleridir. Obama'nın Mecliste'ki konuşmasında Amerika'nın tarihine atıflar yaparak, Türk tarihindeki meselelere de aynı olumsuz anlamları yüklemeye çalışması ve bunu tarihin gerçeği ile yüzleşmekle açıklaması; hoş göremeyeceğimiz bir nezaketsizliktir.

* (Obama ile görüşme) Devlet başkanı seçilmesi münasebetiyle kendilerini tebrik ettik. İkincisi yurtdışı gezilerinde Kanada dışında ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapmış olmasını olumlu karşıladığımızı söyledik. Üçüncü olarak kendileri muhalefetle görüşme tercihini ortaya koyarak bir yenilik başlatmıştır. Bunu da olumlu karşıladığımızı ifade ettik. Dördüncü olarak da ilişkilerin bu ziyaretle kökleşeceği temennimizi belirttik. Kendileri de ne kadar süredir siyasette bulunduğumu ve MHP'yi sordu.