kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Öğrencimiz de öğretim üyemiz de zengin olsun!

Öyle bir üniversite ki kapısından her giren öğrencinin ve öğretim üyesinin girişimci olmasını herşeyden çok istiyor. Bir yer de öğrencileri şartlıyor.
Tanıdığım en sıra dışı profesörlerden biri olan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan Erkut'un hedefi büyük: 'Yılda en az 5 ya da 10 şirketin kurulmasına ön ayak olalım.' Kendisine örnek aldığı MIT'de okuyan öğrencilerin 150 şirket kurduğu düşünülürse bu üniversitenin hedefi başlangıç için hiç de fena değil. Erkut, 'Düşünün' diyor, "Bugün topladığınızda MIT tarafından kurulmuş şirketlerin büyüklüğü bir Güney Afrika ya da Tayland büyüklüğüne erişiyor. 17. büyük ekonomi durumundalar. Biz yüzde 3'ünü yapsak yeter."

İlk 100'le işimiz yok!
İşte bu yüzden de Erkut'un üniversite sınavlarında ilk 100'e giren öğrencilerle işi yok. Yanlış anlaşılmasın, bu öğrencilere kapı tabii ki açık. Ama illa ki gelsinler diye ne ödül veriyor ne de ısrar ediyorlar.
Girişimci ruha sahip öğrencilerin bu üniversiteyi yazmasını istiyorlar. O nedenle de gerçek hedef kitlesine ulaşmak için şu sıralar en çok ortaokul ve liselere projektör tutuyorlar. İlginç olan, bu üniversite öğrenciler konusunda değil, öğretim üyeleri konusunda da aynı tutumu sergiliyor.
Mühendislik fakültesi öğretim üyesi alırken, girişimcilik yapmış, şirket kurmak isteyen isimlere özel önem veriyor. Sadece araştırma yapmak isteyen öğretim üyesine de kapıları açık. Ama şirket kurmak isteyenlere özellikle yardımcı oluyorlar. Şu ana kadar göreve gelen 15 hocadan sadece ikisinin ders vereceğini öğrenince şaşırıyoruz. Ama rektör kararlı. Hocalar girişimci olsun, araştırma yapsın çok daha değerli bu üniversite için. Açıkçası bu model Stanford gibi üniversiteler tarafından denenmiş ve de başarılı olmuş ve de Rektör Erkut, 'Türkiye'de de bunun olabileceğini göstermek istiyoruz' diyecek kadar kendinden emin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın