kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama gönlümü alıp götürdü"

CİHAN
Giriş Saati : 08.04.2009 17:02
Güncelleme : 08.04.2009 22:30
Yeni Haber
Sanatçı Leman Sam, bir siyaset adamı, bir devlet adamı olarak rolüne bu kadar iyi hazırlanmış birini daha önce görmediğini belirterek, ABD Başkanı Barack Obama'nın bir kediyi okşamasıyla gönlünü kazandığını söyledi...
Uludağ Üniversitesi, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin birlikte düzenlediği 'Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşileri' kapsamında Bursalılar'la buluşan sanatçı Leman Sam, siyasetin hayatın bir parçası olduğunu ve sanatçıların da siyasetten uzak kalamayacağını kaydetti.

Sosyalizme inandığını belirten Sam, sosyalizmin herkes gibi kendisine de yakın görünmediğini, bu konuda 'şeker kavanozuna bakıp yalanan çocuklar gibi' olduğunu ifade etti.

Leman Sam, bir soru üzerine Obama'nın Türkiye ziyaretini de değerlendirdi. Kapalı kapılar arkasında neler konuşulduğunu bilmediğini vurgulayan Sam, şöyle konuştu: "Fakat şunu söyleyebilirim; bir siyaset adamı, bir devlet adamı olarak rolüne bu kadar iyi hazırlanmış birini daha önce görmedim. Müthiş bir fotoğraf sundu bizlere. Dersini de çok iyi çalıştığı anlaşılıyor. O kadar ki, ezan saatini biliyor, bir camide nasıl davranacağını, nasıl konuşacağını biliyor. Sizin gibi düşündüm ben de.

Neden geldi? Amerika Birleşik Devletleri, tartışma götürmez ki emperyalist bir güç. Başka halkların, ülkelerin varlıklarına, yer altı ve üstü zenginliklerine bir şekilde el koyarak egemenliğini sürdürüyor. Obama, bu emperyal gücün başkanı olarak kuşkusuz belli bir vizyonun adamı. Bunu söylerken, kesinlikle Bush ile aynı kefeye koymuyorum. Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de, dünyanın acı çeken, çatışmalar yaşayan öteki bölgelerinde neler yapacağını yahut yapabileceğini göreceğiz. 'Bunu istiyorum' diye çok olumlu önermelerde bulunsa bile, bu yolda çok önemli adımlar atabileceğini doğrusu sanmıyorum."

Obama'nın Türkiye gezisinde çok başarılı olduğunun altını çizen Leman Sam, "Arkadaşlar, müze çıkışında, orada kendi halinde pinekleyen Tekir'i nasıl içtenlikle, şefkatle okşadı. İşte o davranışıyla benim gönlümü de alıp götürdü Obama. Orada mizansen yoktu, hazırlanmış bir şey yoktu, doğallıkla eğilip okşadı Tekir'in başını."

"YARIŞLARA İNANMAM, JÜRİLERE GİRMEM"

Leman Sam, Eurovizyon yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek Hadise'nin klibi ile ilgili bir soru üzerine, Pelin Batu'nun, son günlerde gazetelerde sıkça gündeme gelen değerlendirmesine katıldığını söyledi.

Sam, şöyle konuştu: "İnsanın bedeninin bir parçasının durmadan göze sokulması hoş bir şey değil, bana kalırsa. Erotik olduğundan veya bilmem ne olduğundan değil, her şeyden önce estetik olmadığından. TRT o klibi yayınlamak istememişse, yerden göğe kadar haklıdır. Başka ne yapabilirdi? Ben, yarışlara inanmıyorum. Yarışların gerçek yetenekleri ortaya çıkarmak istediğinden de emin değilim. Jürilere davet edilirim sık sık, ama yarışmaların gereğine inanmadığımdan hiçbirine katılmam. Oysa, laf aramızda iyi de para veriyorlar."