kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uludağ en popüler kayak merkezi oldu

CİHAN
Giriş Saati : 08.04.2009 16:18
Güncelleme : 08.04.2009 22:30
Yeni Haber
Google arama sonuçlarına göre Uludağ'ın 2009 yılı kış sezonunda en popüler kayak merkezi seçilmesi turizmciler arasında sevinçle karşılandı. ..
Google Türkiye'nin arama sonuçlarına göre Uludağ, 2009 yılı kış sezonunda en popüler kayak merkezi oldu. Türkiye'nin doğusunda yer alan kayak merkezi Erciyes ise Uludağ'ın ardından en çok aranan tercihler arasında ikinci sırada yer aldı. Erciyes'i ise Kartepe, Sarıkamış, Kartalkaya ve Palandöken izledi.

Uludağ Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, son dönemde Uludağ'da akıllı işler yapıldığını ve bunun da insanların ilgisini yeniden Uludağ'a yönelttiğini söyledi. Yazıcı, alt yapı sorunlarının çözülmesi ve 'dişli tren' gibi projelerin hayata geçirilmesi halinde Uludağ'ın her mevsim büyük bir cazibe merkezi olacağının altını çizdi.

Uludağ'ın en popüler kayak merkezi olarak cazibesini korumasının sevindirici olduğunu belirten Yazıcı, insanların Uludağ'ı sevdiğini söyledi. Uludağ'ın 'bir nizama, intizama' girmesinin son derece önem taşıdığını ifade eden Yazıcı, daha akıllıca işlerin yapılmasının insanları cezbettiğini kaydetti. Bir dönem yapılan kamu misafirhanelerinin yavaş yavaş kaldırılmaya çalışılmasının güzel bir gelişme olduğunu belirten Yazıcı, bu sayede kötü görüntünün tamir edilebileceğini aktardı.

Beyaz Cennet olarak adlandırılan Uludağ'ın en önemli sorunlarından birinin alt yapı olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bakanlarımız ve Belediye Başkanı Recep Altepe sorunları gayet iyi gördü. Sorunların ortadan kaldırılması için ellerinden geleni yapıyorlar. Alt yapı sorunu dağa olan cazibeyi biraz azalttı. Ama devletimiz birtakım işleri düzeltmeye başlayınca insanlar bir şeylerin daha iyi olduğunu görüyor. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz. İnsanlar Uludağ'ı gerçekten görmek, gezmek istiyor. Son yıllarda çok ciddi yatırımlar yapıldı buraya. Özellikle pistlerin yenilenmesi yeni telesiyejler gibi yatırımlar çok faydalı oldu. Bunların verimleri yeni yeni alınıyor. Bazı şeyleri elbirliği ile yapacağız."

Şu an işbasındaki belediye başkanlarına ve sorumlu kişilere güvendiklerini dile getiren Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 'dişli tren' projesini övdü. Projenin Uludağ'ın kaderini değiştirebileceğini savunan Yazıcı, şunları söyledi:

"Dişli tren projesi çok güzel bir proje. İnşallah gerçekleşir. Bu projenin faydaları çok fazla olur. Bununla Uludağ yeni bir çehreye kavuşacak. Bu sayede Uludağ'daki trafik yoğunluğu kalkar. Gereksiz yere araçların buraya gelmesi engellenir. Daha Avrupai bir görüntü oluşur. Kayak merkezi havası iyice hakim olur. Ayrıca yazın gelen yabancı misafirlerin Uludağ'a ulaşımı kolaylaşmış olur."