kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Troya" yangına rağmen Mısır'da sahnelenecek

AA
Giriş Saati : 08.04.2009 09:36
Güncelleme : 08.04.2009 22:30
Yeni Haber
İstanbul Gösteri Merkezi'nde meydana gelen yangından önce kostüm ve dekorlarının bir bölümünü Mısır'a gönderen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 11-16 Nisan tarihleri arasında Giza Piramitleri önünde ''Troya'' gösterisini sunacak...
Yapılan açıklamaya göre, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun yeni gösterisi ''Troya'', Türkiye ve Avrupa gösterilerinin ardından Mısır'da da turne yapmaya hazırlanıyor.

Mısır'ın Kahire kentindeki Giza Piramitleri önünde, 11 Nisan'da başlayacak gösteriler için dev bir sahne kuruluyor. Gösteriler için özel olarak dizayn edilen ışık ve projeksiyon sistemlerinin yanı sıra gösterinin bir parçası olan ''Troya atı'' da sahneye inşa ediliyor.

Bir haftalık gösteri, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in eşi Suzan Mübarek'in himayesinde gerçekleştirilecek. Bu gösteriyle birlikte Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 5. kez Mısır'da izleyicilerle buluşacak. Özel ışık ve projeksiyonla ''Troya''nın görsellerini piramitlerin üzerine yansıtacak olan topluluk, oyun sonunda da ''Troya''nın logosu ile Türk bayrağını piramitlere yansıtacak.

''Troya'', Mısır turnesinin ardından Antalya'daki Gloria Aspendos Arena sahnesinde gösterilerine devam edecek. Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan da yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Gösteri Merkezi'nde 2 gün önce meydana gelen yangında dekorlarını, ışık sistemlerini ve kostümlerin bir bölümünü yitirdiklerini hatırlattı.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun, zor zamanları aşarak bugünlere geldiğini ifade eden Erdoğan, bu engeli de aşacaklarına inandığını belirtti. Açıklamasında ''Yangın İstanbul versiyonumuzun tüm dekor, kostüm ve teknik donanımına zarar verdi. Ancak turne öncesinde Mısır'a giden Troya atı ve turne kostümleri, gösterilerimizin devam etmesini sağlıyor'' ifadesine yer veren Erdoğan, Mısırlılar tarafından yapılan yeni dekorun da piramit gösterilerinin görkemli geçmesini sağlayacağını kaydetti.

Grubun İstanbul'a döndükten sonra kısa zamanda yeniden gösterilerine başlayacağını belirten Erdoğan, Mısır turnesinin bu anlamda çok yararlı olduğunu, hem kostümlerin bir bölümünü kurtardıklarını, hem de Mısırlıların yaptığı dekoru İstanbul'a getirerek gösterileri sürdürebileceklerini bildirdi.