kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz stresine karşı Türkler tatil planı yapıyor

Nilüfer ŞENSÖZ/ nilufer.sensoz@sabah.com.tr
Giriş Saati : 05.03.2009 16:50
Güncelleme : 05.03.2009 16:57
Türkler küresel krizin stresinden kurtulmak için tatile çıkma yolunu tercih ediyor. Erken rezervasyonda yüzde 40'a varan indirimlerle ve otellerin geçen yılın fiyatları vermesiyle tatile çıkmak cazip hale geldi.

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, erken rezervasyonlarda yüzde 40'a varan indirimler olduğuna dikkat çekerek, kriz stresinden kurtulmak için Türklerin tatile çıkma planları yaptığını dile getiriyor.

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, erken rezervasyon sürecinde olduklarını vurgulayarak, "Şubat'ın 16'sından bu yana geçen yıla oranla rezervasyonlarda yüzde 35 artış var" dedi.

Erkan, krizin kendilerine çok yansımadığına işaret ederek, "Kış dönemi sakin geçen dönemdi. İş hacmi büyük değildi ancak korkulduğu kadar kötü bir tablo ile de karşılaşmadık. Küresel kriz karşısında endişeliydik. İlk aldığımız sinyallere göre sonuçlar gayet başarılı. Kriz bize çok yansımış değil. Erken rezervasyon sürecine girdik.Biz seçim sürecinden sonra hacimde artış bekliyorduk. Ancak rezervasyonlarda şimdiden artış var.
Türkler seyahat planını önceden yapmayı kafasına koymuş. Bu yıl fiyat artışı yapmadık. Geçen yılın fiyatlarıyla başladık. Erken rezervasyonda da yüzde 40'larla kampanya başladı. Kampanyalar ile 200 milyon liralık tesis
120 milyona geliyor. Erken rezervasyon kavramına Türklerin alıştığını, seyahat kültürünün oluştuğunu fark ettik" açıklamasını yaptı.

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 75 milyon nüfusluk Türkiye'de sadece 3 milyon kişinin seyahat ettiğini vurgulayarak, "Pastayı genişletmek ve farklı kitlelere ulaşmak için yeni paketler oluşturduk. Güneydoğu, Karadeniz ve İç Anadolu'dan vatandaşların da seyahat alışkanlığı kazanmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Kıbrıs'ta da erken rezervasyon kampanyasına Kıbrıs bölgesini de dahil ettiklerini söyleyen Vardar, "Yaklaşık 20 otel ile anlaşma sağlayan Jolly Tur, daha önce sezon fiyatlarında indirim yapmayan Kıbrıs Otellerinde tatilcilere nakit ödemelerde % 35'e varan , 12 taksitte %30 'a varan indirim fırsatları sunuluyor" dedi.


JOLLY TOUR YURTİÇİ OTELLERDEN BAZILARI



FOREVER CLUB(BODRUM)----------------
54 TL'den itibaren
CLUB OASİS BEACN(ALANYA)------------39 TL'den itibaren
QUENNS PARK RESORT HOTEL(KEMER)----91 TL'den itibaren
MAJESTY MİRAGE PARK RESORT(KEMER)--47.94 TL'den itibaren
SİMENA SUN CLUB(KEMER)---------------71.5 TL'den itibaren


KIBRIS TURLARI

Dedeman Olive Tree(Girne)------------- 69 TL'den itibaren
Acapulco Hotel Resort(Girne)----------- 74.52 TL'den itibaren
Kaya Artemis Resort Hotel(Bafra)------- 101.2'den itibaren
Merit Crystal Cove Hotel(Girne) 134.32 TL'den itibaren