kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ek dökümanlar dudaklarını uçuklatmış

AA
Giriş Saati : 08.04.2009 19:07
Güncelleme : 08.04.2009 20:53
Yeni Haber
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'de Ergenekon soruşturması çerçevesinde hazırlanan iddianameyle ilgili ek dokümanları okuyunca "dudaklarının uçukladığını" söyledi.

Soyer, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, iddianameyle ilgili ek dokümanlarda, "1998 seçimlerinde dönemin Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ekarte etmek için Ulusal Birlik Partisini (UBP) organize şekilde, maddi menfaatler, baskı ve şantajla öne çıkarmaya çalışan organize bir çalışma yapıldığının ortaya çıktığını" belirtti.

Türkiye'deki Ergenekon soruşturması kapsamında Başsavcılığa yaptığı başvuruyla ilgili bilgiler aktaran Soyer, Ergenekon soruşturması çerçevesinde hazırlanan iddianameyle ilgili ek dokümanların dün bilgisine geldiğini ve bunları okuyunca "dudaklarının uçukladığını" ifade etti. Soyer, "1998 seçimlerindeki pek çok olayı bilen biri olarak bunun perde gerisini öğrenmek ve bununla ilgili çeşitli olayları bir de resmi belgeler çerçevesinde öğrenmenin kendisini şok ettiğini" söyledi ve şunları aktardı:

"Bu belgelerde açık bir şekilde gördüm ki 1998 seçimlerinde dönemin Cumhurbaşkanı -ne kadar politik görüşüm kendisinden farklı olsa da- Sayın Rauf Raif Denktaş'ı ekarte etmek için Ulusal Birlik Partisini organize bir şekilde; üstelik maddi menfaatler de tutarak, çeşitli insanlara baskı ve şantaj yaparak öne çıkarmaya çalışan çok organize bir çalışma yapıldı ve bulunan bu belgelerde, özellikle dönemin Başbakanına, yani Sayın Eroğlu'na yazılan raporlar tüylerimi diken diken etti.

Bunun için bu iddialar kesinlikle araştırılmayı gerektiren noktalardır. Hele bu rapor ve yazıların içinde, Kıbrıs Türk halkına yapılan hakaretleri,
'Kıbrıs Türk halkının parayla kişiliğini satan bir halk olduğuna' dönük tanımlamaları, Kıbrıs Türk halkını aşağılayan ifadeleri ve 'ensesine vur elindeki ekmeği al, parayla da iradesini satacak insanlar' yönündeki tanımlamaları tüylerimi diken diken etti. Onun için esas olan nokta bunların araştırılmasıdır."

"Artık kimsenin Kıbrıs Türk halkının iradesine, bu tür hadiseler ve organizasyonlarla ipotek koyamayacağını" kaydeden Soyer, "Öyle bir plan, proje ki 1998 seçimlerinde UBP'yi birinci parti olarak göstermek amacıyla anket çalışmalarının ve anketörlerin finanse edilmesinden tutalım, belli bölgelerde, belli örgütlenmelerle, o dönemin koşullarında, 20 milyon dolara yakın para dağıtmalar, şantajlar, isim isim orta yere dökülen tablolar tüyler ürperticidir" diye konuştu.

Soyer, "bu belgelerde, UBP'nin 1998 seçimlerinden birinci parti olarak çıkması ve 2000 yılındaki cumhurbaşkanı seçimlerinde Denktaş'ın ekarte edilmesi için hükümet kurma modelleri, hükümeti sürdürme biçimlerinin de yer aldığını" belirti.