kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sahte rakıdan 1 kişi öldü

AA
Giriş Saati : 08.04.2009 17:42
Güncelleme : 08.04.2009 20:53
Yeni Haber
Bursa'da dere kenarında koli içinde buldukları ve sahte olduğu belirlenen rakılardan içen 1 kişi öldü, 3'ü ağır 4 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Zafer Kara (27), İ.C. ve M.G, Demirtaş ve Samanlı mahalleleri arasından geçen derenin kenarındaki bir tahliye kanalına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bırakılmış bir koli rakı buldu.

Rakıdan içen 3 kişi ile ''Bedava rakı bulduk'' diyerek içmeye davet ettikleri A.K. ve H.Ö. bir süre sonra rahatsızlanınca Bursa'daki hastanelere kaldırıldı.

''Metil alkol zehirlenmesi'' tanısı konulan Zafer Kara, Bursa Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kentteki üç hastanede tedavi altına alınan A.K, İ.C. ve M.G'nin sağlık durumlarının ağır olduğu, H.Ö'nün ayakta tedavi edildiği bildirildi.
Zafer Kara'nın ölümüyle Bursa'da 18 Marttan beri sahte rakıdan ölenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Bu arada, Bursa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, hastanelerdeki alkolden zehirlenme vakalarının jandarma bölgesinde meydana geldiğinin bildirilmesi üzerine harekete geçti.

Ekipler, bu kişilerin rakıyı buldukları bölgede yaptıkları araştırmada çalıların arasında 5 dolu şişe rakıya daha rastladı. M.Ü'nün de dere kenarında bulunan rakıdan içtiğini öğrenen güvenlik güçleri, alkollü halde buldukları, ancak zehirlenme belirtileri göstermeyen M.Ü'yü tedbir amaçlı olarak hastaneye götürdü.

Yetkililer, sahte olduğu anlaşılan rakıyı başka kişilerin içmiş olabileceği ihtimaline karşı araştırma yapıldığını bildirdi.

Rakı şişelerini bölgeye bırakan kişi ya da kişilerin de belirlenmeye çalışıldığını kaydeden yetkililer, şişelerin jandarmanın mart ayında düzenlediği operasyonda gözaltına alınan kişilerce bölgeye saklanmış olabileceğini söyledi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Hasan Erdem (78) ve Saip Telli (59) 18 Martta, Mustafakemalpaşa ilçesinde İsmail Güven (50) 21 Martta, Ovaakça beldesinde Nazmi Kahraman 22 Martta, Büyükorhan ilçesindeki bir gazinoda konsomatris olarak çalışan Kader Coşkun da 27 Martta içtikleri sahte rakıdan dolayı ölmüştü.

Jandarma ekiplerince Bursa ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda 620 şişe sahte viski ile 43 şişe sahte rakı ele geçirilmişti.