kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

19 Mayıs Üniversitesi'nde "asistan krizi"

ANKA
Giriş Saati : 08.04.2009 10:04
Güncelleme : 08.04.2009 20:53
Yeni Haber
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yavuz Demir ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şaban Sağlık'ın, istedikleri kişiyi asistan yapamaması nedeniyle açılan kadronun mülakat sınavı kriz yarattı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne bağlı Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını yapan bir öğrenciyi asistan yapmak istediği iddia edilen Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Demir ve Bölüm Başkan Yardımcısı ve Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şaban Sağlık, bu amaçla Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden bölüme 1 kişilik asistan kadrosu ilan ettirdi.

İSTENEN ÖĞRENCİ ELENDİ

Ancak kadro ilanlarının artık YÖK'ten duyurulduğu için 1 kişilik kadroya 8 kişi başvurdu. ALES ve Yabancı Dil Puanı dikkate alınarak yapılan ilk elemede bu sayı 4 kişiye düşürüldü. Ancak Doç. Dr. Sağlık'ın istediği Kadir Can Dilber isimli öğrencinin puanlarının düşük olması ve sıralamada son sırada bulunması nedeniyle ilk 4 kişi arasına giremedi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demir ile Doç. Dr. Sağlık, bunun üzerine Enstitü müdürü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a durumla ilgili itiraz etti ve bu kadronun kendi öğrencileri için istendiğini bunun dışında tanımadıkları bir öğrenciyi bölümde istemediklerini bildirdiler.

4 kişi arasında yapılacak mülakat sınavına Bölüm Başkanı olarak Prof. Dr. Demir ve yardımcısı Sağlık'ın bulunması gerektiği halde katılmadı. Ve Prof. Dr. Demir ile yardımcısı Sağlık'ın bu tutumu protesto olarak algılandı. Bunun üzerine rektörlük iki öğretim görevlisi hakkında soruşturma açtı. Söz konusu öğrencinin istenmesinin ise aynı "siyasal görüş" nedeniyle olduğu ileri sürüldü. Asistan kadrosuna sınavda birinci olan Hasan Tunca isimli aday, asistan olarak atandı.