kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Depremden sağ kurtulan Türk konuştu

CİHAN
Giriş Saati : 08.04.2009 13:41
Güncelleme : 08.04.2009 23:22
Yeni Haber
İtalya'nın L'Aquila bölgesinde meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremden sağ kurtulan Mustafa Can, yaşadıklarını CİHAN'a anlattı. ..
Can, ilk defa deprem yaşadığını belirterek "En kötüsü yabancı bir ülkede olmak. Kendi dilinizde seslenebileceğiniz kimse yok." dedi.

İtalya'daki deprem ülkeyi derinden yaralarken Türkiye, bölgede bulunan vatandaşları için endişe duyuyordu. Deprem, 56 Türk'ü etkilerken bu kişilerin büyük bir çoğunluğu ilk gün başkent Roma'ya geçti. Bir kısım deprem bölgesinde çadırlarda kalırken bazıları da sokaklarda yaşamak zorunda kaldı.

İtalya'ya Erasmus değişim programı ile gelen Isparta Üniversitesi öğrencilerinden Mustafa Can, yaşadıklarını CİHAN'a anlattı. Can, "Hayatımda ilk defa deprem yaşadım. O da buraya kısmetmiş. Şehrin en sağlam binasında yaşadığımızı anladık. Heryer çatırdıyor, sallanıyor. Evin tabloları sallanıyor. En kötüsü yabancı bir ülkede olmak. Kendi dilinizde seslenebileceğiniz arkadaşlar yok çevrede. Kaçın diyemiyorsunuz, gidelim diyen yok. Öyle bir şey yok. Kapımızı açamadık. İlk defa bu kadar büyük bir depremi burada yaşadım." dedi.

Kendisinin olduğu evde yıkım olmadığını belirten Endüstri Mühendisliği'nde 3. sınıfta okuyan Can, "Eşyalarımız devrildi. Deprem olduktan sonra dışarıda bekledik. Merkeze indiğimizde durumun daha kötü olduğunu gördük. Evleri yıkılan arkadaşlarımız bile var." diye konuştu.

Can ve mal kaybına neden olan depremden önce de depremlerin olduğunu belirten Can, "İlk anda deprem 11 yada 13 saniye kadar deprem sürdü. Ama çok şiddetliydi. Zaten bir haftadır sürdüğü için panik atak gibi oluyor. En ufak sallantıda uyanır halledeyiz. İlk anda gene geçecek gözü ile baktık açıkçası. Yalnız son deprem, öncekilerden daha farklıydı. Yumuşak geldi 11 saniye sonrasında gerçekten evin çatırdağını duyduk. İlk defa böyle birşey yaşadım. Eşiğe saklandık. Zaten binanın kolonlarında bir şey yok ama duvarları gitmişti. Şehrin içi, genellikle eski binalardan oluşuyor. Bizim oralar yeni yapılar." dedi.

EN BÜYÜK TESELLİMİZ, TÜRK ARKADAŞLARIN ZARAR GÖRMEMESİ

Mustafa Can, İtalya'dan bir yardım alamadıklarını söyledi. Can deprem sonrası telefonlaşarak Türk arkadaşlara ulaştıklarını belirterek, "Ulaşabildiğimiz herkese ulaştık. Hiçbir Türk arkadaşımızda sorun olmadığını öğrendik. Zaten en büyük tesellimiz bu." dedi.