kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polisin darbesi mi öldürdü? - VİDEO

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 08.04.2009 14:57
Güncelleme : 08.04.2009 23:22
Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra geçen hafta düzenlenen G-20 zirvesi nedeniyle yoğun protesto gösterilerine sahne olmuş ve prostesto gösterilerinde gösterici olduğu iddia edilen bir kişinin yere yığılıp ölü bulunduğu belirtilmişti. Yetkililer ölüm nedeni hakkında bir açıklama yapmamıştı fakat ortaya çıkan bir video tepkilere yol açtı.

Guardian'ın haberine göre ölen kişi ne bir suçlu ne de protestocu idi.Sadece işinden evine gidiyordu. Ama her an protesto alarmında olan polislerin önünden yürümesi ölümüne neden oldu.

Kalp krizinden öldüğü bildirilen göstericinin, bir polis tarafından copla yere düşürüldüğü ortaya çıktı.

Guardian gazetesinin ele geçirdiği ve bugün internet sitesinde yayımladığı bir New Yorklu tarafından çekilen bu videoda, 47 yaşındaki Ian Tomlinson, bir grup köpekli polis memurunun önünde elleri cebinde yürürken görülüyor. Bir süre sonra polislerden biri elindeki copla Tomlinson'a müdahale ederek onu yere düşürüyor. Civardan geçenlerin yardımıyla ayağa kaldırılan Tomlinson'un polisle konuştuğu da görülüyor.



Tomlinson, geçtiğimiz hafta çarşamba günü işinden evine dönerken polisin bu müdahalesinin hemen ardından sokakta birden yere yığılmış, ancak hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Polis memurlarıyla ilgili iddiaları araştıran Bağımsız Polis Şikayet Komisyonunun, olayla ilgili açılan soruşturma kapsamında görüntüleri izleyeceği bildirildi.