kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Atom bombasına sahip olanlar siyasi açıdan geri kalmışlardır"

AA
Giriş Saati : 08.04.2009 14:33
Güncelleme : 08.04.2009 23:22
Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, atom bombalarıyla milletleri tehdit döneminin tarihe karıştığını, bu silaha sahip olanların da siyasi açıdan geri kaldığını söyledi. ..
Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında gittiği İsfahan'da halka hitaben yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer enerji faaliyetleri ve ABD'nin ilişkileri düzeltme isteğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran'ın nükleer enerji programının barışçıl olduğunu vurgulayan Ahmedinejad, "İran halkı, hiçbir zaman atom bombası peşinde olmadı. Bize göre atom bombasına sahip olanlar siyasi açıdan geri kalmışlardır. Çünkü tehdit dönemi artık geride kalmıştır. İran'ın nükleer enerji meselesini de bitmiş kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, İran ile ilişkileri düzeltme ve müzakerelerde bulunma yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Ahmedinejad, "İran halkı, kendisine uzatılacak doğruluk, adalet ve saygı elini sıcak bir şekilde sıkacaktır. Yeter ki, iç ve dış bir olsun ve bu uygulamada gösterilsin" dedi.

Ahmedinejad, Obama'ya hitaben de "Diğer milletlerin nasıl yaşayacaklarını belirleme hakkınız yok. Sadece Amerikan halkı için yapılması ya da yapılmaması gerekenleri tayin edebilirsiniz" diye konuştu.

"30 yıldır Amerikan hükümetlerine, hep savaş fikrinde olmayın, diğer milletlerle diyalog yolunu deneyin ve durumunuzu değiştirin" hatırlatmasında bulunduklarını kaydeden Ahmedinejad, "ABD'nin siyasetlerinde köklü ve gerçek değişikliğe gitmesini bekliyoruz" dedi.

Ahmedinejad bir süre önceki açıklamasında da yeni Beyaz Saray yönetiminin değişime yönelik atacağı adımlara göre hareket edeceklerini belirtmişti.