kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Festival Günlüğü'nden...

07.04.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Festival Günlüğü'nden...
* Film Festivali, bu yıl adeta 'keşfe açık'. Şu ana kadar, festivalin filmi denilebilecek, hedefi 12'den vuran film pek yok. Ama SABAH'ın tema sponsoru olduğu Dünya Festivallerinden bölümündeki Altın Ayı'lı Acı Süt, Hoşçakal ve Tokyo Sanatı ile Bir Terör Filmi: Der Baader Meinhof Komplex, insanların birbirine tavsiye ettiği yapımlar arasında öne çıkıyor.
* Festivalde şimdiye kadar 135 bin bilet satılmış. Henüz festivalin başında olduğumuz düşünülürse geçen yılın 170 bin sınırının aşılacağını söylemek hiç de zor değil. Gir Kanıma, Milk, Bir Terör Filmi..., Zaman ve Şehre Dair, Genc Kız Pınarı, Güzel İnsan, Hoşçakal Solo, İt İti Isırır, Üstatlar Kahvesi, Hoş Geldiniz, Evlilik Sınavı, Acı Süt, Yağmur, 8, Atina - İstanbul, Ahmaklar ve Melekler, Üç Bilge Adam seyircinin çok fazla rağbet gösterdiği, yüzde 90 doluluk oranıyla izlenen yapımlar arasında.
* Yönetmen Peter Greenaway, Altın Palmiyeli 4 Ay 3 Hafta 2 Gün'ün Rumen yönetmeni Christian Mungiu ve canlandırma sinemasının önemli ismi Bill Plympton'un, 'Master Class' için festivale geleceği duyurulmuştu. Şimdi de, Fransız sinemasının genç kuşak yeteneği François Ozon'un, son filmi Ricky'nin 11 Nisan saat 21.30'da Emek Sineması'ndaki gösterimine katılmak için İstanbul'a geleceği duyruldu.
* Londra merkezli kısa film markası Future Shorts, ilk ziyaretini festival kapsamında yapacak. Future Shorts'un ilk gösterimi bugün saat 21.00'de Beyoğlu Ghetto'da. Sinemaseverler yedi farklı ülkeden 13 kısa filmle baş başa kalacak. 2009 Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nda birinci olan film de Future Shorts Türkiye özel seçkisiyle birlikte gösterilecek. Gecede, Baba Zula da konser verecek.