kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Olmert için yeni dava istemi

AA
Giriş Saati : 05.04.2009 15:04
Güncelleme : 05.04.2009 20:59
Yeni Haber
İsrail Başsavcısı, eski Başbakan Ehud Olmert hakkındaki iddialarla ilgili olarak yeni bir ceza davası açılabileceğini bildirdi...
Olmert'in avukatlarını bu yönde bilgilendiren Başsavcı Mehanem Mazuz, Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı olduğu dönemde bir iş ortağını kayırdığı iddiası hakkında Olmert'i dinlemeyi planlıyor.

Ehud Olmert hakkındaki iddialar ilk kez, Kamu Müfettişi Micha Lindenstrauss'un 2007 Nisanında yayımlanan bir raporun ardından başlattığı soruşturmayla ciddiyet kazanmıştı.

Ariel Şaron hükümetinde bakanlık yaptığı sırada Olmert'in bakanlığa bağlı olan Yatırım Merkezinde yakın arkadaşı ve iş ortağı avukat Uri Masser'e kredi verilmesi için devreye girdiği iddia ediliyor.

Olmert'in halkla ilişkiler danışmanı Amir Dan ise Mazuz'u eleştirerek, böyle küçük bir olayın soruşturulmasının niye üç yıl aldığını anlamadığını belirtti ve temelsiz olduğunu savunduğu soruşturmanın, diğerlerinde olduğu gibi, herhangi bir suçlamaya gidilmeden kapanacağına inandığını söyledi.

Dan, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Asla mahkemelerin sonuçlanmasını bekleme sabrı göstermeden insanları hemen mahkum ediyoruz" diye konuştu.

Başsavcı Mazuz, Olmert hakkında yürütülen soruşturma dosyalarından, "çifte faturalandırma" iddialarıyla ilgili olarak da dava açılmasını isteyebileceğini, geçen kasım ayı sonunda kamuoyuna duyurmuştu.

Polis, geçen ay, Olmert ailesinin Kudüs'ün seçkin Cremieux Caddesi'nde bulunan evleriyle ilgili olarak, evin sahibi müteahhide Kudüs Belediyesindeki işlerinde kolaylık gösterilerek evin ucuza alındığı yolundaki iddialara ilişkin dosyayı kapatmıştı. Olmert hakkındaki soruşturmalarda kapanan bir başka dosya da, İsrail Halk Bankasının (Bank Leumi) özelleştirilmesi sırasında Avustralyalı iş adamı Frank Louie lehine devreye girdiği iddialarıyla ilgiliydi.