kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis, Obama için hazırlandı

ANKARA
03.04.2009
TBMM, ABD Başkanı Obama'yı karşılamak için hummalı bir hazırlık yapıyor. Obama için Meclis baştan sona temizlendi, her taraf çiçeklerle donatıldı. Obama, pazartesi günü Çankaya kapısından TBMM'ye giriş yapacak. TBMM'nin Çankaya ve Dikmen kapısı yakınlarında bulunan ağaçların dallarıyla, çalı tipindeki küçük boy ağaçlarla, süpürgelikler budandı. Çankaya kapısı girişindeki top aydınlatma lambaları silindi, metal gövdeleri boyandı.

DUVARLAR BOYANDI
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Obama'yı makam odasının dış kapısında karşılayacak. Metal giriş kapısı ve pirinç süslemeler, sıvı temizlik maddeleri ile parlatıldı. Makam odasına kadar olan bölüm çiçeklerle süslendi. Obama'nın TBMM ana binasına giriş yapması beklenen 1 numaralı döner kapı aksamı pırıl pırıl hale getirildi. Kapının tahta aksamı silindi, metal aksamı parlatıldı. Kapının iki yanına büyük saksılarda bitkiler yerleştirildi. Obama'nın genel kurul salonuna giderken geçeceği koridorlardaki saksılarda bulunan eski bitkiler yenileriyle değiştirildi. Merdiven ve koridor boşluklarına tahta tarhlar içine yerleştirilen saksılar içindeki çuha çiçekleri ve menekşelerden oluşan aranjmanlar yerleştirildi. İktidar ve muhalefet parti kulislerindeki sehpaların üzerine çuha çiçeklerinin yer aldığı saksılar konuldu. Koridor duvarları silinirken, çok yıpranmış durumdaki duvarların da boyanması kararlaştırıldı.

PIRIL PIRIL OLDU
Genel kurul kulislerindeki mermer ve fayans zemin sıvı temizleyicilerle silinerek parlatıldı. Genel kurula açılan kapılar, özenle temizlendi, kapı kolları parlatıldı. Kulislerdeki ve koridorlardaki halılar, elektrikli süpürgeler ile temizlendi, koltuklar silindi. Menekşe kokularının yayıldığı bahçenin boş alanlarına çim yaması yapıldı. Giriş kapılarından itibaren büyük ağaçların diplerine ve boş alanlara menekşe dikildi.