kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
SEVİLAY YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Sevigen boş günlerini nasıl değerlendiriyor?

Mehmet Sevigen'i 20 senedir filan tanırım. Onunla ilk karşılaşmamda sanırım o zaman mensubu olduğu partinin İstanbul mitingini organize ediyordu. Zaten bilen bilir, Sevigen'in en önemli özelliği mitinglerde ki organizasyonlarda gösterdiği performanstır. Özellikle Baykal'ın katılacağı büyükşehir mitinglerinin kurgucusu Mehmet Sevigen'dir. Malumunuz, Vatan Gazetesi'nin "Selenium pazarlığı" haberi onu hem CHP'deki koltuğundan, hem de Baykal'ın sağ kolluğundan fena şekilde etti. O nedenle bu seçimde onu göremedik sahada. Ama duyduğuma göre pek bir içerliyormuş bu olan bitene Sevigen. En çok da, "Sen bu seçim ortalarda pek gözükme" diyen Deniz Baykal'a.
Peki, her seçim meydanında görmeye alışık olduğumuz Sevigen bu yoğun seçim atmosferinde ne yapıyor?
TBMM'ye önerge veriyor. Son önergesinde küresel krizle birlikte baş gösteren yeni tip tefecileri ele almış Sevigen. Demiş ki; "Kriz döneminde tekrar hortlayan tefecilik, krizin sonuçları arasında en önemlilerindendir. Cumhuriyet tarihi boyunca tefecilik hiç bu kadar yaygın ve örgütlü yapılmamıştı. AKP iktidarı döneminde ortaya çıkan yeni tip tefeciler, geleneksel yöntemlerin yanı sıra yeni ve modern yöntemler kullanıyorlar. Zorda kalmış vatandaşların kredi kartlarından sanki alışveriş yapmış gibi çekim yapıp, paranın belli bir kısmına el koyarak sözde kredi temin ediyorlar. Günü gelmemiş senetleri değerinin çok altında satın alarak fırsatçılık yaparak senet ve çekleri kırdırıyorlar."
Bunu duyunca dedim ki; "Allah'ım ne büyüksün sen. Bir bahane yarattın da Mehmet Sevigen gibi bir vekili bize bağışladın."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın