kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PKK'yı çıkarma süreci başladı

26.03.2009
Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinden sonra harekete geçen Irak yönetimi, PKK militanlarının ülkeden çıkartılması sürecinin fiilen başlatıldığını ve hızlı adım atılacağını açıkladı..
Terör örgütü PKK'nın tasfiyesi için uzun süredir konuşulan plan hayata geçiriliyor. Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, dün yaptığı açıklamada PKK militanlarının Irak ve Bölgesel Kürt Yönetimi denetimindeki topraklardan çıkartılması sürecinin fiilen başlatıldığını söyledi. "lrak hükümeti, PKK'yı topraklarından çıkartması için acil ve pratik önlemler almıştır" diyen El Vaili, sürecin Washington, Ankara ve Bağdat arasındaki istihbarat paylaşımı yoluyla gerçekleştiğini de kaydetti. Bağdat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak ziyaretinin ardından Türkiye'ye "PKK'yı çıkartacağız" mesajını vermişti. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de PKK'nın silahları bırakmasını ya da Irak'ı terk etmesini istemişlerdi. Bu çerçevede üç ülkenin İçişleri Bakanları Nisan ayında Bağdat'ta bir araya gelecek. Ayrıca diplomatik kaynaklar, Nisan'daki Kürt konferansının da Mayıs'a ertelenmesinin gündemde olduğunu belirtti.

'BAŞKA YER BULUN'
Bu arada Irak Başbakanı Nuri El Maliki de, PKK'ya ülkesinde yer olmadığını belirterek, "PKK terör örgütüdür ve Türkiye ile aramızda krize neden oluyor'' dedi. Maliki, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretiyle ilgili olarak Irak Televizyonu'na yaptığı açıklamada, PKK'nnı Irak'ta bulunmasıyla ilgili olarak, "Bu sona ermelidir. Bunu gerçekleştirmeye kararalıyız. Başka yer bulun. Terör örgütlerine (Irak'ta) yer yok'' diye konuştu. Maliki, İranlı ''Halkın Mücahitleri'' grubunu da uyardı.