kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Adem Çukur, Başkan Akgün’ün gizli ortağı ve yakın arkadaşı.

'Başkan tatil faturasını otele ödetti' iddiası

26.03.2009
Belediye Başkanı Akgün'ün arkadaşlarıyla gittiği Fas tatilini ilçesindeki otel sahibi Kaya Holding'e fatura ettiği öne sürüldü..
İstanbul'da iki dönemdir Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yapan ve pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler için yeniden aday olan CHP'li Hasan Akgün'ün, Fas'ta yaptığı 7 günlük tatil masrafını ilçesindeki bir otelin bağlı olduğu Kaya Holding'e ödettiği ortaya çıktı. İddiaya göre, Başkan Hasan Akgün ve Alman Shalke 04 yöneticisi ve Galatasaray Kongre Üyesi yakın arkadaşı Adem Çukur, Humphrey Bogard'ın oynadığı ve unutulmayan Malta Şahini filminin çekildiği sahil şehri Kazablanka'ya yanlarına iki bayan arkadaş alarak gitti. Akgün ve Çukur'un 26 Mayıs 2005 ile 06 Haziran 2005 arasında 12 günlük planladığı Fas-Mısır turuna rezervasyonu Kaya Holding yaptırdı. Ancak arkadaşlar daha sonra Mısır gezisini iptal ettirdi. 4 kişi, sadece Kazablanka'ya giderek ünlü otel Riad Salam Casablanca'da 7 gün 7 gece tatil yaptı. Dünyanın her yerinden ünlülerin akın ettiği Kazablanka'da konaklama bedelini ise Büyükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Kaya Ramada Otel'in de sahibi olan Kaya Holding ödedi. SABAH, başkan ve arkadaşlarının, İberya Hava Yolları'nın 1769 sefer sayılı uçağı ve 233811 sayılı rezervasyonla gittiğini, 4 kişi 2 double odada kaldığını, Tunus Hava Yolları'nın uçağıyla döndüğünü belirledi. Büyükçekmece'de ANAP'tan iki dönemdir belediye başkanı seçilen ve sonra CHP'ye geçen Akgün ile arkadaşı Çukur, konuyla ilgili SABAH'ın görüşme taleplerine sessiz kaldı.

YAKIN ARKADAŞLAR
Adem Çukur, Başkan Akgün'ün gizli ortağı ve yakın arkadaşı. Çukur, Akgün'ün geçtiğimiz ocak ayında evlenen ve evlenmeden sadece bir ay önce 600 bin TL'lik hisse devriyle kızı Yurdagül (Akgün) Akyollu'yu ortak yaptığı gecekondu önleme bölgesinde kurulan benzin istasyonunun da sahibi. Hasan Akgün'ün, kızının da ortak olduğu Büyükçekmece Petrol Gıda İnşaat turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited şirketinin diğer sahibi Adem Çukur'la sık sık yurt dışına çıktığı öğrenildi. Akgün, evli ve 2'si erkek 4 çocuk sahibi.