kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Randevu sistemi 22 ile yayılıyor

AA
Giriş Saati : 27.03.2009 16:30
Güncelleme : 27.03.2009 19:36
Yeni Haber
TÜVTURK, randevu sistemi ile araç muayene hizmetini 22 ile çıkardı...
TÜVTURK, randevu sistemi ile araç muayene hizmetini 22 ile çıkardı.

TÜVTURK'ten yapılan açıklamaya göre, araç sahiplerinin işlemlerini hızlı ve kolay gerçekleştirmeleri için çeşitli çalışmalar yapan TÜVTURK, bu kapsamda geliştirdiği ''Randevu Sistemi Uygulaması''nı genişletiyor.

TÜVTURK'ün İstanbul'da 12, Ankara merkezde 4, İzmir merkezde 3 istasyonunda olmak üzere toplam 19 istasyonunda 15 Mart 2009 tarihinde başlattığı randevu sistemi uygulaması, 23 Mart'ta Bursa'da devreye girerken, dün itibariyle Adana, Antalya, Balıkesir, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İçel, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon'da da randevu sistemiyle araç muayene hizmetine geçildi.

TÜVTURK, uygulamaya koyduğu randevu sistemiyle haftanın belirli günlerinde veya gün içinde belirli saatlerde oluşan dengesiz talep yoğunluğun en aza indirilmesini sağlamayı hedefliyor.

TÜVTURK'ün açıklamasına göre, araç sahipleri, randevu sistemi uygulamasına geçen istasyonlar için TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları resmi internet sitesini (www.tuvturk.com.tr) ziyaret ederek bir gün sonraya veya daha ileri bir tarihe alınabiliyor.

TÜVTURK Çağrı Merkezi ya da internet sitesi aracılığıyla randevu alacak araç sahiplerinden, ''aracı randevuya getirecek kişinin adı, soyadı ve iletişim bilgileri, aracın plakası, aracın cinsi, araç tescil belgesindeki seri numarası, hangi tarihte, hangi il ve istasyonda randevu alınmak istendiği'' gibi bilgiler talep ediliyor.

Randevu tarihi ve saatinin onaylanması durumunda randevu kaydedilerek, araç sahibine istasyon, tarih ve saat bilgisinin bildirilmesi ile işlem tamamlanıyor.

Telefonla randevu almak isteyen araç sahiplerinin ise haftanın 7 günü 08.00 20.00 saatleri arasında hizmet veren 0212 444 80 08 numaralı TÜVTURK Çağrı Merkezini aramaları gerekiyor.

HABER VERİLMEDEN GELİNMEYEN RANDEVU İPTAL EDİLİYOR

Haber verilmeden gelinmeyen randevular, sistemde iptal şeklinde değerlendirilirken, randevunun gerçekleşeceği aynı gün içinde randevu değiştirilemiyor.

Bir yıl içinde aynı plaka için 2 kere randevu iptali ve/veya yer ve zaman değişikliği yapılabilirken, yılda 2 kere değişiklik yapan veya randevusu iptal edilen araç plakaları, aynı yıl içinde randevu hizmetinden yararlanamıyor. Bu kısıtlar ile rezervasyon sisteminin amaç dışı kullanımları sonucunda oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Araç sahiplerinin, randevu alınan saat aralığından 10 dakika öncesinde istasyonda olmaları gereken uygulamada, 15 dakikadan daha fazla geç kalınması halinde randevu iptal ediliyor ve araç randevusuz sıra ile işlem görüyor.

Randevu için istasyona gelindiğinde, plakanın girilmesi ile randevulu sıra numarası alınıyor. Bu sıranın araç sahibi tarafından istasyondaki sıra ekranlarından takip edilmesi gerekiyor.

Araç muayene işlemine başlanabilmesi için ruhsat, geçerli trafik sigortası ve LPG'li araçlar için bir aylık gaz sızdırmazlık test raporunun temin edilmesi, ayrıca araç sahibinin vergi ve trafik cezası borcunun olmaması gerekiyor. Bu evraklarda eksiklik olması durumunda, aracın muayene işlemleri başlatılamıyor ve randevu iptal ediliyor.