kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ursula Burns

Dünyanın en güçlü 10. kadını Burns, Türkiye'yi Xerox'un üssü yapacak

26.03.2009
Xerox Dünya Başkanı Ursula Burns verimliliği artırmak için bölgesel ya da yerel geri dönüşüm tesisi kurmayı düşündüklerini söyledi. Burns bölgesel tesis için Türkiye'nin en güçlü adaylardan biri olduğunu ifade etti..
Bir dizi ziyaret için Türkiye'ye gelen Xerox Dünya Başkanı Ursula Burns şirketin geri dönüşüm projesini açıkladı. Verimliliğin artırılması ve istikrarın sürdürülebilmesi için 'bölgeselleştirme projesi' üzerinde çalıştıklarını belirten Burns, yeni stratejilerinin bölgede bir tesis kurarak, geri dönüşümlü kartuş ve tonerlerin lokal ve çevre pazarlara gönderilmesi olduğunu kaydetti. Burns, Türkiye'nin proje için en güçlü adayların başında geldiğini söyledi.

MALİYET DÜŞECEK
Kartuş ve tonerlerin ABD'deki iki üretim merkezinde geri dönüşüm işlemlerinden geçtiğini belirten Burns, bunun zaman ve maliyet açısından ekstra yük yarattığını belirterek, "Şirket olarak 'Neden bu kartuşları toplayıp ABD'ye gönderiyor, sonra tekrar buraya geri getiriyoruz' diye düşündük. Böyle birşey yapacağımıza bölgede bir tesis kurup burada geri dönüşümlü kartuşların hem lokal pazara hem çevredeki pazarlara gönderilmesini düşünüyoruz. Ancak bu geri dönüşüm merkezinin lokal mi, bölgesel mi olacağı henüz belli değil. Bölgesel olursa Türkiye en güçlü adaylardan bir tanesi çünkü bölgede birçok sektör için merkezi nokta oluşturuyor'' dedi.

2008 YILI CİROSU
17.6 MİLYAR DOLAR
Dünya'da 160 ülkede faaliyet gösteriyor 2008 yılı dünya cirosu 17.6 milyar dolar 2008 yılı Türkiye cirosu 80 milyon dolar Dünya genelinde çalışan sayısı 57 bin 100 2008 yılı Ar-Ge ve mühendislik harcaması 1 milyar $ Kurulduğu günden bu yana aldığı toplam patent sayısı 59 bin 942