kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

6 kişinin de cenazesine ulaşıldı

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 27.03.2009 17:51
Güncelleme : 27.03.2009 22:01
Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazın yerinin tespit edildiğini ve ekiplerin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Beşir Atalay, Göksun'da yaptığı açıklamada, helikopterin Elmadağ ve Sisne arasında bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Derhal ekiplerin yola çıkarıldığını kaydeden Atalay, gelişmelerle ilgili bilgi verileceğini bildirdi.

CNNTÜRK'ün haberine göre Sivil savunma ekipleri 6 kişinin de cenazesine ulaştı.

BBP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan, televizyon kanallarının olay yerinden verdikleri haberlerin olumsuz olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Fakat bizim bizzat olay yerinde bulunan görevli kardeşimizin, değerli başkanımızın yüzünü, bizzat görüp de, 'Ben gördüm' deyinceye kadar bizce kesin değil. Fakat, şu ana kadar bu haber bize intikal etmiş değil. Aslında sizin karşınıza geçip, kati bir haberle konuşmak isterdik. Fakat, her geçirdiğimiz dakikanın size saygısızlık olduğunu düşündük. Bizim bu hassasiyetimizi inşallah devletin yetkili kurumları da anlar da, onlar da size zerre saygı gösterir ve bize kesin neticeyi ulaştırırlar. Şu anda, belki suçlayabilecek durumda değiliz, çünkü onların da kati kararları yok. Bazı yetkililerle, hatta hükümetin en yetkili kurumlarıyla ilgili temaslarımız sürüyor. Onlarda da böyle bir kati karar yok. Size dışarıdan gelen haberlerin hepsi tevatür haberlerdir, doğru olmayan haberlerdir.''

KORUCULAR ANLATIYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopteri bulanlardan korucu Remzi Gök, 5 ceset gördüklerini, ancak bunlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun olmadığını söyledi.

* DÜŞEN HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Remzi Gök, 17 kişiden oluşan ekiplerinin enkazı bulduğunu belirtti. Helikopterin özellikle ön kısmının çok parçalanmış bir halde olduğunu ifade eden Gök, 2'si içinde olmak üzere 5 ceset bulduklarını, ancak Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüler arasında olmadığını kaydetti.

Kendilerinin de arama sırasında donma tehlikesi geçirdiğini anlatan Gök, enkazın bulunduğu yerin Döngel köyüne yaklaşık 4 saatlik bir mesafede ve zirveye yakın olduğunu söyledi.

*İŞTE DAKİKA DAKİKA ÜÇ GÜNDÜR YAŞANANLAR

Çevrede arama çalışmalarının sürdüklerini belirten Kurucuova köyünden olan Remzi Gök, enkazı bulmaları üzerine durumu karokola bildirdiklerini de ifade etti.

HELİKOPTER DAĞA ÇARPIP 150 METRE AŞAĞIYA DÜŞMÜŞ

Öte yandan Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Döngel köyünden arama çalışmalarına katılan Cumali Gök de kar ve tipiden dolayı arama çalışmalarının zorlukla yürüttüklerini ve helikopter enkazını dağa çarpıp 150-200 metre aşağısına düşmüş bulduklarını belirtti.

Helikopterin sadece kuyruk kısmının sağlam kaldığını gövdesinin parçalanmış olduğunu ve 10-15 metrelik çevreye parçalarının yayıldığını belirten Cumali Gök, bölgede 3 metreye ulaşan kar bulunduğunu aktardı.

İKİ CESET HELİKOPTERİN İÇERiSİNDE BULUNDU


Cumalı Gök, 2 cesedin helikopterin içerisinde, diğer 3 cesedin de çevreye yayılmış olarak bulduklarını aktardı.

6. kişiyi enkazın çevresinde aradıklarını aktaran Cumali Gök, cesetlerin donmuş olduğunu ve kimliklerini belirleyemediklerini ve Muhsin Yazıcıoğlu'na ait ceset tesbitini yapmanın zor olduğunu söyledi.

Cumali Gök, bölgeye ulaşmanın çok zor olduğunu ancak helikopter ile ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

ATALAY ENKAZ BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu eşi Gülefer ve Firuze ile birlikte helikopter enkazının bulunduğu bölgeye doğru gidiyor.

Basın mensupları, partililer ve vatandaşların oluşturduğu yaklaşık 100 araçlık konvoy ise Kızılöz mevkisinde bekletiliyor.

İçişleri Bakanı Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğunu açıkladıktan sonra, Yazıcıoğlu'nun eşi Güleser ve Kızı Firuze olduğu halde ve güvenlik güçleri, basın mensupları, BBP'liler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı konvoy ile enkaz bölgesine hareket etti.

Ancak, Kızılöz mevkisinde ulaşıldığında Jandarma konvoyun daha fazla ilerlemesine engel oldu. Bakan Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve kızı Firuze olduğu halde yola devam etti. Bakın Atalay'a Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da eşlik ediyor.
Öte yandan, ilerlemesine izin verilmeyen konvoyun içinde bulunan BBP Sivas Seçim Komitesi Başkanı Ömer Faruk Çınargil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama ve enkaza ulaşma çalışmaları sırasında yaşanan karmaşadan şikayetçi oldu. Çınargil, ''Bu çalışmalar hep bu karmaşayla gitti. Bu kadar uzun süren bir kurtarma çalışmasının neticesinin olumlu olacağını düşünemiyoruz. Tamamen karmaşa ve düzensizlik var. Ama, Allah'tan ümit kesilmez'' dedi.

İşin başından beri kriz masasında görev aldığını kaydeden Ömer Faruk Çınargil, enkazın bulunmasının da BBP'li gençler sayesinde olduğunu öne sürerek, ''Bizim gençlerimiz, muhtarı ikna edip, arama çalışmaları başlattı. Partili gençlerin çabalarıyla enkaza ulaşıldı'' dedi.

GÖKSUN DEVLET HASTANESİNDE HAZIRLIK YAPILIYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunması üzerine Göksun Devlet Hastanesinde hazırlık yapılıyor.

Helikopter kazası sonucu hayatını kaybedenlerin cenazelerinin hastaneye getirilme ihtimali üzerine Göksun Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde 4 sedye hazırlandı.

Bu arada, polis hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Acil Servisin caddeye bakan kapısının her iki tarafı barikatla kapatıldı. İçeriye girişlere kontrollü olarak izin veriliyor.Muhabirler fotoğraf ve görüntü alabilmek için hastane girişinde bekliyor.

SİVAS'TA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANIYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından Sivas'ta olayın büyük üzüntüsü yaşanıyor.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun Mimar Sinan Mahallesindeki evinde bulunan 87 yaşındaki anne Fidan Yazıcıoğlu, olayın ardından büyük üzüntü içerisinde oğlundan haber bekliyor. Sürekli dualar eden anne Fidan Yazıcıoğlu'na helikopterin enkazına ulaşıldığı yönünde televizyonda yer alan haberlerin izlettirilmediği, başka bir odada yakınlarıyla kaldığı bildirildi.

Evde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu'nun kız kardeşleri Naziye Soysal, Mavuş Ocak, dayıları Kemal ve Ömer Yılmaz ile diğer akraba ve yakınları da endişe içerisinde televizyon başında gelişmeleri takip ediyor.Ziyaretçi akınına uğrayan evde gözyaşları içerisinde gelişmeleri izleyen aile fertlerini yakınları ve komşuları teselli etmeye çalışıyor.Bu arada tedbir amacıyla evin olduğu yerde 2 ambulans ve polis ekipleri bulunduruluyor.

İHA MUHABİRİNİN EVİNE BASIN MENSUPLARININ GİRMESİNE İZİN VERİLMİYOR


Helikopterde bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş'in kaldığı akrabalarının evinde ise büyük bir üzüntü yaşanıyor. Genç muhabirin cesedine ulaşıldığı yönündeki televizyon haberlerinin ardından evden feryat ve çığlık sesleri yükseldi.

Eve basın mensuplarının girmesine izin verilmezken, ev önünde bekleyen Güneş'in bazı meslektaşlarının da gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
İsmail Güneş'in Tuluğhan ve Çağan adlı küçük yaştaki oğullarının ise başka bir akrabalarının yanına bırakıldığı öğrenildi. İHA muhabirinin eşi Yasemin Güneş'in kaldığı akrabalarının evine de sağlık ekipleri geldi.

VALİ DALMAZ, GELİŞMELERİ BBP İL BAŞKANLIĞINDA İZLİYOR

Helikopterde yer alan BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya'nın da evinde üzüntülü ve endişeli bekleyiş sürüyor.
Bu arada BBP Sivas İl Teşkilatında da partililer gözyaşları içerisinde gelişmeleri televizyonlardan takip ediyor. Bazı partililerin dua ettikleri görülüyor.Teşkilata gelen Vali Veysel Dalmaz da parti yöneticileriyle birlikte gelişmeleri izliyor.Kentin caddelerine yerleştirilen ''Dua zamanı'' başlıklı bilboardlarda Yazıcıoğlu'nun şiiri yer alıyor.

BBP'LİLER GENEL MERKEZ ÖNÜNDE TOPLANDI

Bu arada BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin enkazının bulunduğu haberi üzerine, BBP ve Alperen Ocakları üyeleri genel merkez önünde toplanmaya başladı.

Kazanın ardından arama ekiplerinden gelecek haberi genel merkezde bekleyen partililer, enkazın bulunduğu haberinin ulaşmasından sonra yöneticilerin uyarıları üzerine genel merkez binası önüne çıkartıldı.
Açıklama için parti yöneticilerini bekleyenlerden gözyaşlarını tutamayanlar olduğu görüldü.

Genel merkezin balkon ve camlarına çıkan bazı partililer Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını taşırken parti binası ve çevredeki ağaçlara da BBP bayrakları asıldı.

Bazı partililer de bekleyiş sırasında cep telefonlarındaki radyolar aracılığıyla enkazdakilerle ilgili bilgi almaya çalıştı.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, genel merkez önünde bekleyenlere seslenerek, Yazıcıoğlu'nun, MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş'in vefatı sonrasındaki sözlerini hatırlattı ve ''Her türlü haber durumunda sükunetlerini korumalarını'' istedi.

Öte yandan, polisler tarafından güvenlik önlemleri alınan genel merkez binasının çevresinde ambulanslar da bekletiliyor.

BBP Genel Merkezi önündeki kalabalık sürekli artarken çok sayıda televizyon kanalı açıklamayı canlı yayınlamak için hazırlık yapıyor.

İSTANBUL'DA DURUM


Öte yandan, İstanbul'da da valilik binası önünde Alperen Ocakları üyesi bir grup toplandı. Alperen Ocakları İstanbul Şube Başkanı Mustafa Kayatuzu ve beraberindeki iki kişi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikoptere ilişkin bilgi almak için İstanbul Valisi Muammer Güler ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Kayatuzu, helikopterin enkazına ulaşıldığına dair haberler alındığını söyledi. İstanbul Valiliği önünde dualar okuyan gruptakiler daha sonra dağıldı.

CHP LİDERİ BAYKAL: ENKAZ ARAMALARIN TAM TERSİ BÖLGEDE BULUNDU

Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, düşen BBP helikopteri hakkında, "Enkaz arama çalışmalarının tam tersi bölgede bulundu" açıklamasını yaptı. Baykal, arama-kurtarma çalışmaları sırasında büyük yanlışlıkların yapıldığının anlaşıldığını söyledi. Baykal, bu tür felaketler sonrası yaşanan teknolojik yetersizliğe dikkat çekerek, bu konuda gerekli çalışmaların geciktirilmeden yapılmasını istedi.