kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.03.2009
Enerjide birleşme ve satın almalar artacak
Pricewaterhousecoopers'ın (PwC) enerji sektörüne yönelik hazırladığı iki rapora göre birleşme ve satın alma işleminde artış bekleniyor. "Oil&Gas Deals 2008" ve "Power Deals 2008" başlıklı raporlara göre 2008'de mali krizin yoğunlaşması ile işlem değerlerinde düşüş yaşandı. Elektrik-gaz sektöründe birleşme ve satın almalar arttı, işlem değerleri düştü. Raporlar, işlem sayısının 768'den 2008'de 954'e tırmanırken, toplam değerinin 2007'deki rekor değer olan 372.5 milyar dolardan 205.6 milyar dolara düştüğünü gösterdi.

ECA'dan güneş enerjisine yatırım

ECA Grubu bünyesindeki Emas Makine'nin Genel Müdürü Cahit Köse, ECA'nın yılın ilk yarısında ürün gamına güneş enerjisi sistemlerini ekleyeceğini bildirdi. ECA ile Fransız ısı ürünleri şirketi De Dietrich arasında yapılan işbirliğiyle Türkiye pazarına sunulan duvar tipi yoğuşmalı kazanlar İzmir'de tanıtıldı. Köse toplantıda, yeni yasal düzenlemelerin firmaları yenilenebilir enerjiyi kullanmaya ittiğine işaret ederek, "Bu konuda ECA olarak Ar-Ge projelerimizi sürdürüyoruz. Güneş enerjisi sistemlerini ürün gamımıza yılın ilk yarısında ekleyeceğiz" dedi.

Güneşle sinyal veren avcı elbisesi tasarladı
Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin enkazına sinyal alınamadığı için ulaşılamazken, Yozgat'ta Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Metin Yüksel, okul arkadaşı Hüseyin Eker ile birlikte, güneş enerjisiyle çalışıp sinyal veren avcı giysisi tasarladı. Genç mucitlerin öğretmenleri Murat Balcı ve Mustafa Altunok'un danışmanlığında tasarladığı giyside bulunan sistem, güneş enerjisiyle çalışarak sürekli sinyal veriyor. Cep telefonları tarafından algılanan sinyallerle, avcılar, kayakçılar ve dağcıların bulundukları yerleri belirlemek mümkün.