kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Doğan'a haciz koyan Maliye 'Uzlaşma zemini yok' dedi

HAZAL ATEŞ - ANKARA
26.03.2009
"Doğan Yayın Holding'den gerekli teminatı alamayan Maliye, banka hesaplarına da haciz koydu. Haczin kaldırılması için başvuran şirket yöneticilerine uzlaşma zemini olmadığı bildirildi..
Vergi kaçakçılığı suçlaması ile 914 milyon liralık ceza kesilen Doğan Yayın Holding'den (DHY) gerekli teminatı alamayan Maliye, banka hesaplarını da haciz kıskacına aldı. Maliye, DYH'nin vergi cezası nedeniyle banka ve Merkezi Kayıt Kuruluşu ve aracı kurumlar nezdindeki hesaplarına da haciz uyguladı. Grubun iştiraklerinden Hürriyet Gazetecilik'in yüzde 66.56'sını, Doğan Gazeteciliğin yüzde 70.76'sını, Doğan Burda Dergi Yayıncılık'ın sermayesinin yüzde 44.89'unu ve Doğan TV Holding sermayesinin yüzde 45.40'ını temsil eden hisse senetleri üzerine haciz konulmuştu. Bu hisselere ait mali ve yönetimsel haklar DYH tarafından kullanılabiliyor.

DEĞERİNE BAKILMADI
Grup, haczin kaldırılması için ikinci kez Halkalı Vergi Dairesi'ne başvurdu. Şirket yöneticileri, "Hiç değilse banka hesapları üzerindeki haczi kaldırın. Elimizi kolumuzu bağlamayın" diyerek hesaplar üzerindeki blokenin kaldırılmasını istedi. Maliye ise grup tarafından açılan 50'ye yakın davayı anımsatarak, uzlaşma zemini olmadığını bildirdi. Grubun, önceki gün İMKB'ye gönderdiği açıklamada, "Doğan TV Holding hisse senetleri üzerinde tesis edilen ihtiyati haciz işleminden sonra, şirketimizin bankalar, MKK ve aracı kurumlar nezdindeki varlıkları üzerine uygulanan ihtiyati hacizlerin kamu alacağı tutarını aşan hacizler olduğu düşünülmektedir" denildi. DYH'nin açıklamasında, şirket hisse senetlerinin değeri konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığı savunularak, şöyle denildi: "Çalışma yapmadan şirketimizin tüm malvarlığı üzerinde ihtiyati haciz tesis eden Halkalı Vergi Dairesi'nin bu tasarrufu 6183 sayılı Kanun'un amir hükümlerine açıkça aykırı. Söz konusu uygulamalarına son verilmesi amacıyla vergi dairesine yeniden müracaat edildi. Verilecek yanıta göre haklarımızın korunması için gerekli yasal işlemlere başlanacak."