kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hüseyin Bürge

Hedefleri dördüncü dönemde rekor kırmak

Erdinç ERGENÇ - HABER MERKEZİ
27.03.2009
Son 15 yıldır görevde olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge bu seçimlerde oy oranlarını yüzde 60'ın üzerine çıkarmakta iddialı.....
İstanbul'un iki yakasında iktidar ve muhalefet partilerinden dördüncü dönemde de belediye başkanlığı için aday olan iki isim var. AK Partili Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk. 15 yıldır ilçelerinin belediye başkanlığını yürüten ve her dönemde oylarını artıran Bürge ve Öztürk, dördüncü kez aday oldukları ilçelerinde oy oranlarını yüzde 60'ın üzerine çıkarmakta iddialı.

MUHAFAZAKÂR VE DİNDAR
Hüseyin Bürge, öğretmenlikten siyasete transfer olmuş bir isim. Bayrampaşa'daki seçmenlerin bir kısmı eski öğrencisi aynı zamanda. 15 yıl önce yüzde 32 ile başladığı başkanlık serüveni, beş yıl önceki seçimde yüzde 52 ile devam etmiş. Hedefi bu seçimde yüzde 60'a çıkmak. Muhafazakar ve dindar bir insan olduğunu söyleyen Hüseyin Bürge, davranış kodu olarak "insanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir" sözünü aldığını söylüyor. Her gün saat 14.00'ten itibaren kapısını herkese açan Bürge, "Ben yıllarca öğrencilere karne verdim. Şimdi halk benim karnemi veriyor" diyor. Hüseyin Bürge'nin siyasetten öğrendiği iki şey var: "Birincisi; insanları yönetmek çok zor. İkincisi; insanları memnun etmek çok daha zor." Bayrampaşa, İstanbul'da son 15 yılda çehresi en çok değişen ilçelerden ve Bürge'nin "çöp, çukur, çamur" adını verdiği üç illetten kurtararak yaratmaya çalıştığı yeni imaj, seçimlerde ona avantaj sağlayabilir. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün tam 25 yıldır belediyecilik tecrübesi var. 1984'te Belediye Meclis üyesi olarak girdiği Kadıköy'de 5 yıl başkan yardımcılığı ve 15 yıl da başkanlık yaptı. "İlçede yaşayanların ne istediğini çok iyi bildiğini çünkü onlara sorduğunu" söyleyen Öztürk, "Önce bizim hayallerimiz vardı. Ama sonra Kadıköylüler'in hayalleri devreye girdi" diyor. Katılımcı yönetime önem verdiklerini anlatan Öztürk, sivil toplum kuruluşları ve semt gönüllüleri ile Türkiye'de vatandaşın yönetime en çok katıldığı yerin Kadıköy olduğunu söylüyor.

RAKİBİNE FARK ATMIŞTI
Öztürk'ün 15 yılda neyi değiştirdiği sorusuna verdiği yanıt çarpıcı: "Asıl olarak neyi değiştirmediğimizi sormak lazım. Kadıköy, 15 yıldır eğitimli, uygar ve özgür düşünceli insanların, demokrasi ve laikliğe bağlı yaşayabildiği bir yer olarak ayakta kaldı." CHP'li Selami Öztürk, 2004'te rakibi AKP adayından 60 bin fazla oy almış. Şimdiki hedefi ise tüm oyların yüzde 65'inden fazlasını almak. Kadıköy'ün küçülmesinin yerel seçimlerde Selami Öztürk'ün avantajına olduğu da söyleniyor.
Haberin fotoğrafları